Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Facebook: Διαγράφει ειδήσεις για τον κοροναϊό! Τι συνέβη;

Πανικός και στα social media!

To Facebook αποφάσισε να ξεκινήσει να διαγράφει ειδήσεις που ανεβαίνουν για τον κοροναϊό στα social media. Τι συμβαίνει και πήρε αυτή την απόφαση;

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει παραπλανητικό υλικό σχετικά με τον κοροναϊό.

Ηδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε έκτακτη υγειονομική ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θεωρίες συνωμοσίας για κοροναϊό»

Συγκεκριμένα ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζει την ανάρτηση περιεχομένου που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.

Η προσέγγιση αυτή του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των επικριτών του ότι η Facebook έχει αποτύχει να περιορίσει την εξάπλωση ανακριβειών σε ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης