Site icon Hallocy

Νέος κορωνοϊός: Στους 427 οι νεκροί και δεύτερος θάνατος εκτός Κίνας – Δύο νέα κρούσματα στη Γερμανία

Ξεπέρασαν τις 20 χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως από το κορωνοιό, που στοίχισε τη ζωή μέχρι στιγμής σε 427 ανθρώπους. Πρώτος θάνατος και στο Χονγκ Κονγκ την ωρα που η ανησυχία αυξάνεται διεθνώς.

Αλματώδης η αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους θανάτους από το νέο κορωνοιό.

Στους 427 αυξήθηκαν οι νεκροί, μεταξύ τους και ενας ανδρας στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Ουχάν τον Ιανουάριο. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20 400 παγκοσμίως και εχουν καταγραφεί σε 25 χώρες. Τα κρούσματα αυξάνονται και στην Ευρώπη. Στην Γερμανία επιβεβαιώθηκαν αλλα 2, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 12. Επίσης ενας Βέλγος από τους εννέα που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε μια γυναίκα διότι απέκρυψε ότι είχε έλθει σε επαφή με κάποιον από περιοχή που πλήττεται από τον νέο κορωνοϊό και οι αρχές την κατηγορούν πως έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.
Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει σαρωτικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού και εχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο. Την ιδια στιγμή Δικαστήριο σε κινεζική επαρχία έχει διαμηνύσει πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κοροναϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου.

50 ασθενείς μεταφέρθηκαν σήμερα στο νέο νοσοκομείο που ανεγέρθηκε σε 10 μόλις ημέρες, ενώ κάθε ημέρα θα μεταφέρονται και αλλοι. Οι Αρχές της Ουχάν, ανακοίνωσαν πως θα κατασκευάσουν ακόμη τρία νοσοκομεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όλα τα κρούσματα του κοροναϊού, με το ένα εξ αυτών να είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και τη λειτουργία του. Πάντως αξιοι συγχαρητηρίων αποδεικνύονται οι Κινέζοι γιατροί και νοσοκόμοι, οι οποίοι εργάζονται ασταμάτητα, χωρίς διαλείμματα, για την περίθαλψη των ασθενών, σε σημείο που όπως αποκαλύφθηκε χθες, φοράνε πάνες ακράτειας καθώς δεν εχουν χρόνο ούτε για τα βασικά.

Το Πεκίνο διέθεσε συνολικά 47 δισεκατομμύρια γουάν, περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι στιγμής, για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και τον έλεγχο της, με την Κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την επιδημία μεγάλο τεστ για την ιδια και την χώρα.

Πάντως και ξένες κυβερνήσεις δηλώνουν ετοιμες να βοηθήσουν τις προσπάθειες του Πεκίνου για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, με τους 27 της Ε.Ε να αποστέλλουν 12 τόνους ιατρικού υλικού και την Βρετανία να δίδει χρήματα για την ενίσχυση των ερευνών για εντοπισμό εμβολίου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη ιδια ωρα, αποστέλλει στην Κίνα ειδικούς, αμερικανικής καταγωγής, προκειμένου να βοηθήσουν.

Σε μια άλλη εξέλιξη, Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών σε τηλεδιάσκεψη τους χθες, συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊο.

ant1.com.cy
 

Exit mobile version