Site icon Hallocy

Αλεξούι-Ρούντολφ στο Δικαστήριο για καταχώρηση υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Καταχωρείται η υπόθεση για την απόπειρα φόνου κατά «Γλύκα» για Αλεξούι και Ρούντολφ – Σημαντικά στοιχεία ενώπιον των ανακριτών σε σχέση με την υπόθεση- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο

Με όλα τα στοιχειά που εξασφάλισαν και έχοντας «ανά χείρας» και ένα καθοριστικής σημασίας βίντεο, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας οδηγούν ξανά σήμερα στις 11 ενώπιον Δικαστηρίου τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντίντι Ρούντολφ, για καταχώρηση ενώπιον Κακουργιοδικείου της υπόθεσης απόπειρας φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου «Γλύκα» που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2018.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σήμερα, αναμένεται να είναι δρακόντεια με τους δύο υπόπτους να μεταφέρονται στην αίθουσα για τη διαδικασία συνοδεία ανδρών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Από τη στιγμή που ο Γλύκας, στις 27 Ιανουαρίου μετέβη στην Αστυνομία ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του, ενώπιον της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας έφτασαν στοιχεία τα οποία αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά και μαζί με το βίντεο που εξασφαλίστηκε, θεωρήθηκε ότι τα όσα έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές είναι επαρκή για καταχώρηση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στα χέρια τους βίντεο το οποίο αξιολογείται ως καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς σε αυτό καταγράφονται οι κινήσεις του Ρούντολφ στην περιοχή οπού διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου κατά του «Γλύκα» πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, στο βίντεο καταγράφεται ο Ρούντολφ να κινείται ύποπτα στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια και να παρακολουθεί τη συγκεκριμένη πολυκατοικία για αρκετή μάλιστα ώρα.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ακούστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου οδηγήθηκαν πριν από μία εβδομάδα Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ σε μια μακρά διαδικασία για την προσωποκράτηση τους, ο «Γλύκας» έδειξε τον Ρούντολφ ως τον δράστη της απόπειρας φόνου εναντίον του τον Νοέμβριο του 2017, ενώ δεύτερο πρόσωπο -το οποίο επικαλέστηκε στην κατάθεση του- έδειξε το «Αλεξούι» ως ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε το πρόσωπο αυτό, ο Μαυρομιχάλης συνοδευόμενος από τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφης» που εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα και καταζητείται από τις αρχές της Δημοκρατίας, τον προσέγγισαν για να δολοφονήσει τον 42χρονο, χωρίς όμως να αποδεχτεί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο υπόπτων είχαν εγείρει ένσταση ως προς την κράτηση των πελατών τους, αμφισβητώντας τη μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και η οποία φέρεται να εμπλέκει τους ύποπτους στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, η βαλλιστική εξέταση που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές δεν κατέδειξε, όπως πληροφορούμαστε, σύνδεση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο εγκληματικές ενέργειες κατά «Γλύκα» και Νίκου Ροδοθέου στη Λευκωσία τον Νοέμβριο του 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούντολφ είχε συλληφθεί και κρατείτο ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές αφού φέρεται ως το πρόσωπο που το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2018 πυροβόλησε εναντίον του οχήματος του Νίκου Ροδοθέου. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και ο Σήφης -που εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα- αφού υποδείχθηκε από μάρτυρα ως ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Ροδοθέου.

cyprustimes.com

Exit mobile version