Site icon Hallocy

Μετά το μεσημέρι αναμένονται τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα

Κίτρινη προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 9:00 το βράδυ. Η προειδοποίηση είναι για το σύνολο της Κύπρου και αφορά καταιγίδες, κατά τη διάρκεια των οποίων ενδεχομένως να πέσει και χαλάζι.

Σύμφωνα με Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, τα φαινόμενα αναμένεται να καταστούν πιο έντονα μετά το μεσημέρι, όταν, δηλαδή, θα ψηλώσει η θερμοκρασία. Αναμένεται να ξεκινήσουν να ατονούν γύρω στις 5:00-6:00 το απόγευμα. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι τα δυτικά και νότια παράλια, καθώς και ο ορεινός όγκος του Τροόδους.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά θα υπάρχουν νεφώσεις και βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά με ύψος πάνω από 600 μέτρα, θα έχουμε ελαφριά χιονόπτωση. Αναμένονται, επίσης, άνεμοι μέχρι σφοδροί, επτά μποφόρ, από δυτικές κατευθύνσεις, οι οποίοι θα κοπάσουν μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα κινηθεί γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους -3 στα υψηλότερα ορεινά. Τόσο στα ορεινά όσο και τοπικά στα ημιορεινά είναι πιθανόν να υπάρξει παγετός.

Το πρωί οι περισσότερες καταιγίδες σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, ενώ η περισσότερη βροχόπτωση σημειώνεται στα ορεινά και στην περιοχή της Λεμεσού. Σε πολλές άλλες περιοχές παρουσιάζεται ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός. Στο Τρόοδος σημειώνεται χιονόπτωση και το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους αυξήθηκε κατά τρία εκατοστόμετρα, μεταξύ της μέτρησης που έγινε στις 5:00 το πρωί και αυτής που έγινε στις 10:00, φτάνοντας στα 55 εκατοστόμετρα. Η θερμοκρασία στο Τρόοδος είναι -2 βαθμοί.

Παρά το γεγονός πως οι άνεμοι και οι καταιγίδες θα κοπάσουν τις επόμενες ώρες, αναμένεται ο καιρός να καταστεί πολύ πιο κρύος, με το βράδυ του Σαββάτου να είναι ιδιαίτερα ψυχρό.

Exit mobile version