Τρίτη, 7 Ιουλίου

Κούκλος ιερέας πέταξε το ράσο – Εμφανίστηκε στην Ελεονώρα Μελέτη και προκάλεσε πανικό

Δεν μοιάζει με την προηγούμενη εικόνα του

Κούκλος ιερέας πέταξε το ράσο και “αναστάτωσε” με το look του! Εμφανίστηκε στην Ελεονώρα Μελέτη και προκάλεσε πανικό, τόσο με την εικόνα του, όσο και με τα λόγια του! Ο ίδιος δεν δίστασε να μιλήσει για την επιλογή του να αφήσει πίσω την εκκλησία, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Ο λόγος για τον πρώην αρχιμανδρίτη Ιάσωνα, που βρέθηκε καλεσμένος στα «Μεσάνυχτα» και εξήγησε για ποιο λόγο αποφάσισε να φύγει, αρνούμενος να εκπροσωπεί έναν θεσμό που δεν αποδέχεται τον ίδιο και τις επιλογές του.

«Όταν παραιτήθηκα πριν από ένα χρόνο, έφυγα από το γραφείο του αρχιεπισκόπου, έβγαλα το ράσο έμεινα με το κοντομάνικο και ένιωσα τον ήλιο να με καίει και έβαλα τα κλάματα. Είχα πολύ καιρό να αισθανθώ αυτό το κάψιμο του ήλιου πάνω στο χέρι μου. Κάποιοι μου λένε ότι πέταξα πέντε χρόνια από τη ζωή μου. Τους απαντώ ότι αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Μπήκα μέσα στο ελληνικό σπίτι, έμαθα τα προβλήματα. Μέχρι τότε ζούσε σε μια γυάλινη σφαίρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καταπίεση ιδιαίτερα των ανδρών σε βάρος των γυναικών.

undefined

Κάποτε γύρισε το μάτι μου όταν κάποιος μου είπε: Προτιμώ να μου φέρουν τον γιο μου οι τέσσερις παρά να μου πουν ότι τον παίρνει στα τέσσερα. Αυτό είναι βλασφημία για την ανθρώπινη ζωή και την αξία της. Άμα το σύστημα φτιάχνει τέτοιους χριστιανούς να τους χαίρεται».

Τότε η Ελεονώρα Μελέτη του απάντησε, «Δεν είστε μόνο εσείς που βγαίνετε και τα λέτε δημόσια και δέχεστε αντιδράσεις, επειδή αποφασίζετε να ανοίξετε την ψυχή σας. Δεν ξέρω για άλλους συναδέλφους, αλλά εγώ δέχομαι από απειλές μέχρι και μηνύματα ντροπιαστικά κάθε φορά που δίνω το βήμα σε ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν την κατάθεση της ψυχής τους. Και γελάω πάρα πολύ όταν τα λαμβάνω αυτά τα μηνύματα. Γιατί συνειδητοποιώ ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή η κοινωνία μας.

Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν σε διαδικασία να απειλήσουν έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του και έναν άνθρωπο που καταθέτει την ψυχή του είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν από την κοινωνία. Όχι οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια τους. Και αυτοί που δίνουν το βήμα στην αλήθεια».

Διαβάστε επίσης