Site icon Hallocy

Λευκωσία: Έκλεψε €60.000 από κάρτες για… τα παιδιά της – Πιάστηκε στις κάμερες

Αλλοδαπή οικιακή βοηθός άρχισε να κλέβει από τις δύο πιστωτικές κάρτες της εργοδότριάς της, μετά την επιστροφή της από τη χώρα της το 2017 όπου αντίκρισε τα δύο ανήλικα παιδιά της να ζουν στη φτώχεια και στη μιζέρια. Έκλεβε από τις κάρτες διάφορα ποσά κάθε μήνα και ανακρινόμενη παραδέχθηκε πως τα έστελνε στα παιδιά της.

Πολλά τα λεφτά

Στις 19 Ιανουαρίου 2020, η εργοδότριά της αντιλήφθηκε ότι από τις αρχές του 2016 άγνωστο άτομο χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές κάρτες της και αφαιρούσε χρήματα από τους λογαριασμούς της. Η παραπονούμενη υποψιάζεται ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο τουλάχιστον έγιναν αναλήψεις από τις πιστωτικές της κάρτες συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δύο πιστωτικές κάρτες της είχε πάντοτε μαζί της, ενώ τους κωδικούς τους είχε γραμμένους πάνω σε χαρτάκι στο πορτοφόλι της, το οποίο είχε πάντοτε στο συρτάρι του κομοδίνου και κάποιες φορές στην τσάντα της.

Πιάστηκε στις κάμερες

Σε έρευνες της Αστυνομίας, που παρέλαβε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ΑΤΜ και το εξέτασε, διαπιστώθηκε πως μια γυναίκα έκανε αναλήψεις χρημάτων από τις πιστωτικές κάρτες της παραπονούμενης. Η Αστυνομία έδειξε τα συγκεκριμένα βίντεο και φωτογραφίες της γυναίκας στην εργοδότρια, που επιβεβαίωσε πως ήταν η οικιακή της βοηθός. Η παραπονούμενη δήλωσε στην Αστυνομία ότι ουδέποτε έδωσε τις πιστωτικές κάρτες στην οικιακή της βοηθό για να κάνει ανάληψη χρημάτων από την ΑΤΜ της γειτονιάς της.

Προχθές η οικιακή βοηθός συνελήφθη, αλλά αρνήθηκε ότι πήρε οποιαδήποτε χρήματα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο δωμάτιό της εντοπίστηκε ο τραπεζικός λογαριασμός και αποδείξεις αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό μέσω γραφείων. Όταν μεταφέρθηκε σε αστυνομικό σταθμό, η συλληφθείσα έδωσε γραπτή κατάθεση παραδεχόμενη τα αδικήματα και λέγοντας ότι προέβαινε στις αναλήψεις χρημάτων γιατί τα παιδιά της ζούσαν στη φτώχεια και δεν είχαν φαγητό. Χθες η ύποπτη προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εκδόθηκε διάταγμα κράτησής της μέχρι η υπόθεση να εξιχνιασθεί πλήρως.

politis.com.cy

Exit mobile version