Παρασκευή, Απρίλιος 10

Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής για το νεκρό βρέφος-Πρώτη φορά τέτοια κακοποίηση

Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης τόνισε ότι πρώτη φορά είδε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία, αναφερόμενος στο νεκρό βρέφος 11 μηνών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, έκανε ξανά λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης». Ωστόσο ανέφερε πως βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του βρέφους.

Όσον αφορά στα αδέλφια του βρέφους, 11 μηνών, το οποίο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης, ωστόσο τα δύο παιδιά του ζευγαριού και ένα ακόμα, που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, παραμένουν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως το θρίλερ ξεκίνησε όταν διέρρευσε στα ΜΜΕ η πληροφορία πως ένα βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Γύρω στις 14.00 το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι αν και η αιτία του θανάτου παρέμενε απροσδιόριστη, η κακοποίηση μάλλον επιβεβαιώνονταν.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των ελέγχων, ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

«Δεν διαπιστώθηκε ακριβής αιτία θανάτου» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το άτυχο μωρό έπασχε από μικροκεφαλία και όχι από εγκεφαλίτιδα, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Ωστόσο, οι γονείς αρνούνται την κακοποίηση με τη μητέρα να σημειώνει πως του έκανε κλύσμα και αυτό είναι που εντόπισε ο ιατροδικαστής, κάτι το οποίο δέχονται ως πιθανότητα και οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης