Τρίτη, Απρίλιος 7

Κορωναϊός: Δύο θάνατοι στην Ευρώπη – Η ανακοίνωση για τα συμπτώματα από τον ΠΟΥ

Μεγάλη προσοχή! Διαβάστε προσεκτικά

Θερίζει κυριολεκτικά ο Κορωναϊός, καθώς σημειώθηκαν επίσημα πλέον δύο θάνατοι στην Ευρώπη ! Η ανακοίνωση για τα συμπτώματα από τον ΠΟΥ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τι έχει συμβεί και τι πρέπει να προσέξουμε;

Να τονίσουμε πως όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, δεύτερος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στην Ιταλία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σχέση, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του.

Τα κρούσματα χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση περιλαμβάνουν ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ούτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανέφερε στο Twitter ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με αναφορές, η νόσος παρέμεινε ήπια στο 80% των ασθενών του κοροναϊού και ήταν σοβαρή ή κρίσιμη στο 20% των ασθενών αυτών, πρόσθεσε ο Τέντρος. Στο 2% των κρουσμάτων, ο ιός ήταν θανατηφόρος.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας συνεχίζει να είναι το ενδεχόμε ο ο Covid-19 να διαδοθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας», δήλωσε. «Έχουμε επίσης δημοσιεύσει ένα στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και απόκρισης, που περιλαμβάνει έκκληση για 675 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουμε χώρες, ιδιαίτερα αυτές που είναι περισσότερο ευάλωτες».

Διαβάστε επίσης