Site icon Hallocy

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός αλλά η Κύπρος ψάχνει χώρο για καραντίνα

Νέα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Παγκόσμιο συναγερμός έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά και τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος μόλι χθες κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας» του νέου κορονοϊού, κρίνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητική την η ξαφνική αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν.

Μάλιστα οι χώρες της Ευρώπης μετά και τους θανάτους που καταγράφηκαν στον Ιταλία ψάχνουν για την λήψη εκτάκτων μέτρων με στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση του ιου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας της Κύπρου τονίζει ότι παρακολουθεί συνεχώς τις οδηγίες του ΠΟΥ και του ECDC για τον κορωνοϊό και αναπροσαρμόζει το πλάνο δράσης του, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και θα αξιολογηθούν τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στην Κύπρο, στη βάση των διαθέσιμων οδηγιών που εκδίδει ο ΠΟΥ και το ECDC, και εάν χρειαστεί θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του πλάνου δράσης του.

Στο μεταξύ αν και από πλευράς υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκε από την περασμένη εβδομάδα ότι έχει βρεθεί ο ο χώρος που θα μεταφέρονται πρόσωπα τα οποία θα τίθενται σε καραντίνα λόγω επαφής με άτομα που φέρουν τον ιό του κορωνοϊού, κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αν και αρχικά διαφάνηκε ο χώρος αυτός θα ήταν ο κατασκηνωτικός χώρο της ΣΕΚ στα Καννάβια τα σχέδια ανατράπηκαν λόγω αντιδράσεων από πλευράς κατοίκων με τους αρμόδιους να στρέφονται προς το Νοσοκομείο Κυπερούντας και το κτίριο- κατοικία του εκάστοτε Διευθυντή του νοσοκομείου που παραμένει για χρονια αχρησιμοποιητη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σκέψη φαίνεται να φέρνει και πάλι αντιδράσεις με τους κατοίκους Κυπερούντας να είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στο υπουργείο.

Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας θα πρέπει να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για εντοπισμού χώρου για να είναι απόλυτα προετοιμασμένο καθώς ο covid19 έχει κάνει τις τελευταίες μέρες αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη, χωρίς να αποκλείεται να προκύψουν νεότερα μετά και την σημερινή σύσκεψη.

offsite.com.cy

Exit mobile version