Παρασκευή, 10 Ιουλίου

Η απάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ στον εγγονό της Χάρι για τη χρήση του «royal»

«Είναι τόσο απογοητευμένη που το δικό της εγγόνι της συσσωρεύει τόση πολύ αμηχανία στη μοναρχία», αναφέρουν πηγές κοντά στη βασίλισσα

Κάποτε ήταν ο αγαπημένος της… Βέβαια το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Ο λόγος για τις σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι και της γιαγιάς του Ελισάβετ. Η απόφασή του να πάψει να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας από την 1η Απριλίου έφερε τα πάνω κάτω και κυρίως έγινε θέμα παγκοσμίως.

Ανάμεσα σε όλα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως η βασίλισσα Ελισάβετ απαγόρεψε στον πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ να χρησιμοποιούν τον τίτλο «royal» προκειμένου να προωθήσουν τις ενέργειές τους στο εξωτερικό.

Το ζευγάρι φυσικά δεν άφησε αναπάντητη την εντολή της βασίλισσας, βγάζοντας μία ανακοίνωση-σπόντα προς το μέρος της, η οποία έλεγε: «Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από τον Μονάρχη ή την Προεδρία της Κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση της λέξης ‘Royal’ στο εξωτερικό, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο “Sussex Royal” ή κάποια μορφή της λέξης “Royal” σε οποιοδήποτε έδαφος (είτε μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε όχι) όταν γίνει η μετάβαση την άνοιξη του 2020».

Η ανακοίνωση αυτή ενόχλησε τη βασίλισσα και αποφάσισε να απαντήσει δηλώνοντας απογοητευμένη.

«Είναι τόσο απογοητευμένη που το δικό της εγγόνι της συσσωρεύει τόση πολύ αμηχανία στη μοναρχία και φέρει όλη αυτή την ανεπιθύμητη προσοχή στην οικογένειά του στο χειρότερο δυνατό χρόνο», ανέφερε μια πηγή στο Us Weekly.

Η βασίλισσα θεωρεί απαράδεκτη τη συμπεριφορά τους τη στιγμή μάλιστα που η ίδια υπήρξε αρκετά υποστηρικτική στην απόφασή τους να αποχωρήσουν.

 

Διαβάστε επίσης