Πέμπτη, 2 Ιουλίου

Κύπρος: Βόμβα σε ειδησεογραφικό όμιλο

Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος

Σε κινητοποίηση τέθηκε η κυπριακή αστυνομία στη Λεμεσό τα ξημερώματα, μετά από έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοσχέδια βόμβα υψηλής ισχύος εξερράγη γύρω στις 2 τα ξημερώματα όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας Cyprus times και άλλων αθλητικών ιστοσελίδων. H έκρηξη προκάλεσε ζημιές στη γυάλινη είσοδο των γραφείων του ομίλου.

Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος. Διαφορά τεκμήρια που εντοπίστηκαν παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας».

«Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.

protothema.gr

Διαβάστε επίσης