Site icon Hallocy

Παρατείνεται το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων θα παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέχρι τη Δευτέρα.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Κρίνεται ότι οι λόγοι για τους οποίους υπεβλήθησαν οι περιορισμοί σε κάποια οδοφράγματα παραμένουν και το όλο θέμα θα εξεταστεί εκ νέου τη Δευτέρα στο πλαίσιο της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι από το περασμένο Σάββατο στις 0600 έκλεισαν τα οδοφράγματα στην οδό Λήδρας, τον Αστρομερίτη, τη Λεύκα και τη Δερύνεια.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι τα μέτρα είναι για προστασία των πολιτών ολόκληρου του νησιού και ότι τα δεδομένα θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί και αναλόγως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα οδοφράγματα που παραμένουν ανοιχτά, επιλέγηκαν «γιατί γεωγραφικά εξυπηρετούν το σκοπό τους. Ο στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο άρα επιλέχθηκαν αυτά ούτως ώστε γεωγραφικά να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι».

Τα υπόλοιπα οδοφράγματα παραμένουν ανοιχτά για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και στελεχώνονται από νοσηλευτές και διασώστες οι οποίοι εργάζονται σε υπερωριακή βάση.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων, προκάλεσε την αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της σχετικής ανακοίνωσης ακολούθησε ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του εκπροσώπου του Tουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου.

Exit mobile version