Τρίτη, 4 Αυγούστου

ΒΙΝΤΕΟ: Έφυγε η αποστολή με τους ΜΜΑΔίτες για τον Έβρο-«Κάθε καλό και σύντομα πίσω»

Αναχώρησαν με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, οι 21 ΜΜΑΔίτες, οι οποίοι θα ριχθούν στην μάχη για προστασία των ελληνικών συνόρων στον Έβρο.

Πρόκειται για ομάδα της ΜΜΑΔ με αντιδιαδηλωτική εκπαίδευση, η οποία θα καταφθάσει στον Έβρο απόψε και αναμένεται να πιάσει δουλειά με το πρώτο φως της ημέρας, συνδράμοντας στις προσπάθειες των ελληνικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η αποστολή των 21 μελών της κυπριακής Αστυνομίας δεν έχει στην παρούσα φάση καταληκτική ημερομηνία και θα παραμείνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα για όσο χρόνο χρειαστεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, εάν θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες, να αντικατασταθούν από άλλη, ξεκούραστη ομάδα της ΜΜΑΔ.

Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχει ζητηθεί επιπλέον βοήθεια, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι κυπριακές δυνάμεις είναι έτοιμες να συνδράμουν περισσότερο, εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα από τις ελληνικές Αρχές ή από την FRONTEX σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά την αναχώρηση των 21 μελών της ΜΜΑΔ, στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε την αποστολή, λέγοντας τους «νοιώθω πολύ περήφανος για σας». «Είμαστε δίπλα σας, κάθε καλό και σύντομα πίσω», πρόσθεσε.

Μόλις εκφράστηκε η ανάγκη της Ελλάδας, ο Προέδρος έδωσε εντολές να στείλουμε επίλεκτα στελέχη, δήλωσε ο κ. Σαββίδης. Η ομάδα, είπε, ετοιμάστηκε σε λίγες ώρες και αναχώρησαν για Αλεξανδρούπολη, για να βοηθήσουν στην φύλαξη των συνόρων.

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια αναμενόμενη ανταπόκριση από την Κύπρο σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και σημείωσε ότι ένοιωσε την ανάγκη να μεταβεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να χαιρετήσει και να συγχαρεί «τα μέλη του αστυνομικού σώματος που με τόση προθυμία και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή ελάχιστες ώρες, κατάφεραν να ετοιμαστούν και να μεταβούν στο χώρο, όπου το καθήκον τους καλεί».

Ο κ. Σαββίδης είπε επίσης πως «είμαι πραγματικά περήφανος για την Αστυνομία και την δυνατότητα που μας δόθηκε να βοηθήσουμε σ’ αυτό τον δύσκολο σκοπό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός ανέφερε πως έλαβε εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ βρισκόταν σε επικοινωνία και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συζήτησαν τόσο για την δύναμη που θα μεταφερόταν στην Ελλάδα όσο και για τα καθήκοντα τους. Σημείωσε ακόμα ότι ενημέρωσε για την αναχώρηση της ομάδας τόσο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και τον κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος «εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδας. Τα παιδιά θα είναι εκεί για όσο καιρό χρειαστεί για να πράξουν το καθήκον τους» ανέφερε.

Όπως τόνισε ο κ. Σαββίδης, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έξαρση στη μετανάστευση. Η χώρα μας έχει μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, και εξέφρασε την ελπίδα να μας βοηθήσει η Ε.Ε.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε υπερηφάνεια και μέσω Twitter:

reporter.com.cy

 

 

Διαβάστε επίσης