Site icon Hallocy

Αναμένονται αποτελέσματα για 152 συναδέλφους του γιατρού – Λήφθηκαν από ΓΝΛ

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας Λεωνίδας Φυλακτού.

Ο δρ.Φυλακτού σημείωσε εισαγωγικά ότι ήταν αναμενόμενη η εισαγωγή του ιού. «Η ευθύνη η περισσότερη τώρα είναι πάνω στον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, είναι δύσκολες μέρες αλλά θα ανταπεξέλθουμε», είπε.

«Η χθεσινή μέρα ολοκληρώθηκε με αρνητικά δείγματα πλην των δυο θετικών», είπε ενώ πρόσθεσε ότι «το εργαστήριο είναι συνεχώς ανοικτό και ανέμενε μέχρι το πρωί τα δείγματα από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Πρόκειται για 152 δείγματα και είναι τα σημαντικότερα αφού είναι άτομα που ήρθε σε επαφή μαζί τους ο γιατρός. Από τις 3 το πρωί που έφθασαν τα δείγματα άρχισαν μελέτες», ανέφερε.

Αναφορικά με το δείγμα του 25χρονου (πρόκειται για τον νεαρό που ταξίδεψε στο Μιλάνο και αυτοπεριορίστηκε με την άφιξή του στην Κύπρο) ο κ.Φυλακτού ανέφερε ότι εργαστηριακή εξέταση μια φορά έγινε, δηλαδή στο Ινστιτούτο μια φορά πήγε δείγμα.

Κληθείς να εξηγήσει τις ασφαλιστικές δικλίδες, αν δηλαδή ένα δείγμα που διαφανεί αρνητικό την πρώτη φορά «αρχειοθετείται» ο γιατρός διευκρίνισε ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες.

sigmalive.com

Exit mobile version