Σάββατο, 4 Ιουλίου

Κοροναϊός: Επιβάτης φταρνίζονταν και έβηχε και ανάγκασαν αεροσκάφος να προσγειωθεί

Αναγκαστική προσγείωση επειδή μικρή ομάδα επιβατών ήθελαν να κατέβουν μετά από βήχα συνεπιβάτη τους

Επιβάτες που θορυβήθηκαν από τα φταρνίσματα και τον βήχα συνεπιβάτη τους και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως ήταν φορέας του νέου κοροναϊού, διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα που οι χειριστές του αεροσκάφους αποφάσισαν να το προσγειώσουν εκτάκτως για να τους αφήσουν να κατέβουν

Η πτήση της United Airlines το απόγευμα της Κυριακής συνέδεε την κομητεία Ιγκλ του Κολοράντο (δυτικά) με το Νούαρκ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εξήγησε η εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αναγκάστηκε να κάνει απρογραμμάτιστο σταθμό στο Ντένβερ, όπου τρεις επιβάτες κατέβηκαν, πριν το αεροσκάφος συνεχίσει το δρομολόγιο.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ότι δεν επρόκειτο «επ’ ουδενί για έκτακτο ιατρικό περιστατικό», αλλά για συμβάν που προκάλεσαν επιβάτες που φοβούνταν ότι θα μολύνονταν από συνεπιβάτη τους διότι φταρνιζόταν και έβηχε.

Ο επιβάτης αυτός — εξετάστηκε στο Ντένβερ — είχε απλώς αλλεργία, δεν είχε πυρετό και του επιτράπηκε να συνεχίσει το ταξίδι.

Τρεις άνθρωποι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του προτίμησαν αντιθέτως να κατέβουν από το αεροσκάφος και να συνεχίσουν το ταξίδι με άλλα μέσα, ανέφερε η αστυνομία του Ντένβερ.

Διαβάστε επίσης