Site icon Hallocy

Ο Δρ. Κόκκινος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό: «Δεν πήρε ένας τηλέφωνο να ρωτήσει Γιατρέ πως αισθάνεσαι…»

Ο Δρ. Χρυσόστομος Κόκκινος, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό μιλά στη Cyprus Times. Εξηγεί γιατί πήγαινε δουλειά και απαντά στις επικρίσεις. «Δε βρίσκω λέξη να σας περιγράψω πως αισθάνομαι. Δεν ήρθε κάποιος να με πάρει σήμερα τηλέφωνο να με ρωτήσει πως αισθάνεσαι Γιατρέ;» Λέει ότι αισθάνεται θλίψη και αγανάκτηση για όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του.

«Παρόλο που η Αγγλία δεν συγκαταλέγεται στις χώρες υψηλού κινδύνου, αφού όταν έφυγα από εκεί ήταν μόνο 39 επιβεβαιωμένα περιστατικά, απευθύνθηκα στους Λοιμοξιολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, οι οποίοι με αποθάρρυναν να υποβληθώ στη συγκεκριμένη εξέταση και κατόπιν δικής μου επιμονής έκανα την εξέταση τη Δευτέρα».

Αυτή ήταν η αρχική τοποθέτηση του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας Δρ. Χρυσόστομου Κόκκινου, που όπως έγινε γνωστό από χθες είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Μιλώντας στη Cyprus Times o γιατρός εξήγησε ότι ούτε είχε, ούτε έχει κάποιο σύμπτωμα. «Κανένα σύμπτωμα. Ούτε πυρετό, ούτε βήχα, ούτε δύσπνοια». Αισθάνθηκε μόνο κάποια στιγμή μυαλγίες, τις οποίες απέδωσα στην κούραση. «Ένα 48ωρο δεν κοιμήθηκα καθόλου. Ήρθα την Τρίτη. Πήγα αμέσως δουλειά. Την Τετάρτη πήγα δουλειά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή το ίδιο. Πήγα και το Σάββατο να δω τους αρρώστους μου. Είναι υψηλή η αίσθησης ευθύνης μου απέναντι στους αρρώστους. Πήγα και το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωί, χωρίς να είμαι καθήκον, χωρίς να πρέπει να πάω. Πήγα και την Κυριακή. Αυτό που θέλω να σας πω ότι ένοιωθα καλά. Και τώρα που σας μιλώ αισθάνομαι καλά. Ούτε πυρετό, ούτε πονόλαιμο, ούτε δύσπνοια».

«Γιατί δεν με έλεγξαν στο αεροδρόμιο δηλαδή; Εγώ επέμενα να κάμω το τεστ. Δεν είχα συμπτώματα και η Αγγλία δεν ήταν στις χώρες υψηλού κινδύνου. Δεν με έλεγξαν. Εγώ που να σκεφτώ αυτό το πράμα; Και που πήγα να ελεγχθώ ήταν επειδή και πριν δύο χρόνια όταν ένιωσα μυαλγίες είχα γρίπη Α’ και πάλι μετά από υπερκόπωση στη δουλειά» μας λέει.

Και λέει ότι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας του είπαν χθες ότι δεν είναι καν στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Στην ερώτηση μας πως αισθάνεται για όλα αυτά που από χθες γράφονται και ακούγονται γι’ αυτόν, ότι είχε συμπτώματα και δεν φρόντισε να εξεταστεί, ότι ενήργησε με ανευθυνότητα χωρίς να σκέφτεται ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου, ο Δρ. Κόκκονος ξέσπασε.

«Καλά εγώ είμαι τόσο ανεύθυνος; Και η οικογένεια μου; Που είμαι με τη γυναίκα μου δίπλα-δίπλα; Πως την προστάτευσα. Και τους ασθενείς δηλαδή; Δεν με ένοιαζε; Που ζούμε δηλαδή στην παράνοια; Την οικογένεια μου; Τα πεθερικά μου που είναι μεγάλα άτομα και ζουν μαζί μου; Τον πατέρα μου που πήγα και τον επισκέφθηκα; Τους θείους μου που έχουν καρκίνο και επειδή είχαμε μνημόσυνο το Σάββατο ήμασταν μαζί; Πείτε μου! Επειδή ακούω αυτά τα πράγματα και μου έρχεται εγκεφαλικό» λέει.

«Για 33 χρόνια όχι προσφέρω… την οικογένεια μου δεν την είδα. Βλέπω μόνο τον άρρωστο! Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αγανάκτηση. Και λύπη! Δε βρίσκω λέξη να σας περιγράψω πως αισθάνομαι. Δεν ήρθε κάποιος να με πάρει σήμερα τηλέφωνο να με ρωτήσει πως αισθάνεσαι Γιατρέ; Είσαι καλά; Το μόνο που κάνουν είναι να διαρρέουν ότι το ήξερα από την Παρασκευή. Και εγώ έκαμα το test τη Δευτέρα» μας εξηγεί.

cyprustimes.com

Exit mobile version