Πέμπτη, 2 Ιουλίου

Κορωνοϊός: Όσα χρειάζεστε στο σπίτι σας για 14ήμερη καραντίνα – Τι να ψωνίσετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όσα χρειάζεστε στο σπίτι σας για 14ήμερη καραντίνα λόγω Κορωνοϊού. Τι πρέπει να ψωνίσετε από τα σούπερ μάρκετ για το χρονικό διάστημα που έχει θέσει μέτρα προφύλαξης η κυβέρνηση.

Ποιες προμήθειες χρειαζόμαστε για την καραντίνα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Τρόφιμα μακράς διαρκείας
Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και κατεψυγμένα προϊόντα είναι απαραίτητα για εύκολα καθημερινά γεύματα και δεν πρόκειται να χαλάσουν. Θα χρειαστούμε (ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού) 4 πακέτα μακαρόνια, ρύζι και όσπρια , 5 – 6 κονσέρβες ψάρια και ντοματάκια και 3 – 4 πακέτα κατεψυγμένα λαχανικά και θαλασσινά.

Σνακ
Καλό είναι να έχουμε διαθέσιμα σνακ όπως ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, αλλαντικά, τυρί και συσκευασμένους χυμοί φρούτων. Για να διατηρήσουμε τα αλλαντικά και τα τυριά καλύτερα και περισσότερο, καλό είναι αφού βγουν από τη συσκευασία τους, να τα μοιράσουμε σε μικρότερες ποσότητες και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Κρέας
Το κρέας είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος. Για να φτιάξουμε σούπα ή άλλο γεύμα, θα χρειαστούμε 3 – 4 μερίδες μοσχάρι ή κοτόπουλο ανά εβδομάδα. Καφές, τσάι, ζάχαρη Για τους λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το μείνει κανείς χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. Καλό είναι λοιπόν να ελέγξουμε αν έχουμε αρκετό καφέ ή τσάι και ζάχαρη.

Καφές, τσάι, ζάχαρη
Για τους λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το μείνει κανείς χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. Καλό είναι λοιπόν να ελέγξουμε αν έχουμε αρκετό καφέ ή τσάι και ζάχαρη.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης