Site icon Hallocy

Πίσω από τα σίδερα 40χρονος ειδικός αστυφύλακας. Δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης στο διαδίκτυο

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε αστυφύλακας ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούσαν παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η υπόθεση ήρθε στο φως το 2014, μετά από καταγγελία ανήλικης ότι ο κατηγορούμενος είχε δημοσιεύσει ημίγυμνες φωτογραφίες της στο Facebook.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο ειδικός αστυφύλακας αρχικά αρνείτο τις κατηγορίες ωστόσο κατά την διάρκεια της δίκης παραδέχθηκε ενοχή και στις τέσσερις κατηγορίες που αφορούν της κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, για κατασκευή πλαστού προφίλ, για πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία και διάδοση πορνογραφικού υλικού.

Το γυναίκειο προφίλ στο Facebook

Σύμφωνα με τα γεγονότα, o ειδικός αστυνομικός είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο Facebook και εμφανιζόταν ως γυναίκα και στη συνέχεια είχε γίνει «φίλος» με την ανήλικη. Σε κάποια στιγμή ζήτησε γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης με την ίδια να αποστέλλει.

Όταν η νεαρή κατάλαβε το λάθος της, μπλόκαρε τον 40χρονο. Aυτός αντέδρασε και άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες. Η νεαρή φοβούμενη τον διασυρμό, τον ξεμπλόκαρε, όμως αυτός τελικά προχώρησε στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στο Facebook κρύβοντας το πρόσωπό της.

Τελικά η ανήλικη πήγε στην Αστυνομία όπου εντόπισε πως πίσω από το ψεύτικο προφίλ κρυβόταν ο ειδικός αστυνομικός.

Μετά από μακράν δικαστική διαδικασία, χθες στο Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον κατηγορούμενο, με την κατηγορία της διάδοσης παιδικού πορνογραφικού υλικού, που είναι και η πιο σοβαρή και μικρότερες ποινές για τις άλλες κατηγορίες.

Exit mobile version