Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Άλλα τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Στους δέκα οι ασθενείς

Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, αφού άλλοι τρεις διαγνώστηκαν με τον ιό, με τον αριθμό των ασθενών να φτάνει τους δέκα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε αργά το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-Ένα Ελλαδίτη που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και ο οποίος είχε επιστρέψει προχθές από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές, αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

-Επίσης ένα Ελλαδίτη, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και ο οποίος είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα στις 4 Μαρτίου και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο αδελφός του είναι γιατρός.

-Ένα Γερμανό, που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και ο οποίος έφτασε από την Γερμανία για να συμμετάσχει σε συνέδριο. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό σε ειδικό χώρο.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

 

Διαβάστε επίσης