Site icon Hallocy

Κορωνοϊός: «Φοβάμαι και εγώ – Κάντε το καθήκον σας» – Η ιταλίδα νοσοκόμα που συγκλονίζει

Μια νεαρή νοσοκόμα, η Alessia Bonari μιλά για τον άθλο τους και τη μάχη τους κατά του κοροναϊού

Μια συγκλονιστική φωτογραφία και μαρτυρία νοσοκόμας από την Ιταλία, αποκαλύπτει τη δραματική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιταλία και αναδεικνύει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον κορωναϊό σήμερα και έκανε λόγο για ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και έντασης. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν πεθάνει, είπε ο Τέντρος, σημειώνοντας πως οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

Στην Ιταλία, οι νεκροί είναι πλέον 827 ενώ παράλληλα τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.313 νέα κρούσματα, το σύνολο των οποίων έφτασε τα 12.462.

Οι μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών συγκλονίζουν καθώς μιλούν για ένα σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και κάνουν έκκληση στον κόσμο να προστατευθεί ενώ και οι ίδιοι φαίνεται να ξεπερνούν τα όριά τους. Μια νεαρή νοσοκόμα, η Alessia Bonari, έγινε το πρόσωπο που ανέδειξε μεταξύ άλλων, τον άθλο των συναδέλφων της. Η φωτογραφία και η μαρτυρία της αναδημοσιεύθηκαν από χιλιάδες στα σόσιαλ μίντια. Τα σημάδια στα πρόσωπό της είναι από την πολύωρη χρήση του ειδικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί για να προστατευθεί.

«Είμαι νοσοκόμα και τώρα αντιμετωπίζω αυτή την ιατρική έκτακτη ανάγκη. Φοβάμαι και εγώ επίσης, αλλά δεν πρόκειται να πάω για ψώνια. Φοβάμαι να πάω στη δουλειά. Φοβάμαι επειδή η μάσκα μπορεί να μην εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό μου ή μπορεί να με έχω αγγίξει τυχαία με βρώμικα γάντια ή ίσως οι φακοί να μην καλύπτουν πλήρως τα μάτια μου και κάτι μπορεί να έχει περάσει.

Είμαι σωματικά κουρασμένη επειδή οι προστατευτικές συσκευές είναι κακές, η εργαστηριακή στολή με κάνει να ιδρώνω και μόλις τη φορέσω δεν μπορώ πλέον να πάω στο μπάνιο ή να πιω νερό για έξι ώρες. Είμαι ψυχολογικά κουρασμένη, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση για εβδομάδες, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πάντα. Θα συνεχίσω να φροντίζω τους ασθενείς μου, γιατί είμαι περήφανη για τη δουλειά μου.

Αυτό που ζητώ από οποιονδήποτε διαβάζει όσα γράφω, είναι να μην διαταράσσει την προσπάθεια που κάνουμε, να είναι ανιδιοτελής, να μείνει στο σπίτι και να προστατέψουμε έτσι εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι. Εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν έχουμε ανοσία απέναντι στον κοροναϊό, και εμείς μπορούμε να αρρωστήσουμε. Δεν μπορώ να αντέξω την πολυτέλεια να επιστρέψω στην καραντίνα, πρέπει να πάω στη δουλειά και να κάνω το καθήκον μου. Κάντε και εσείς το δικό σας, σας παρακαλώ».

 

Exit mobile version