Site icon Hallocy

To διάγγελμα Αναστασιάδη για τον κορωνοϊό – Τα μέτρα που θα ληφθούν – Βίντεο

Στον κυπριακό λαό απευθύνεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσής του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος πρωί πρωί είχε σπεύσει με ανάρτηση του – και λόγω της των ψιθύρων όπως επισήμανε- να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να κλείσουν επιχειρήσεις.

«Απευθύνομαι απόψε σε όλους τους πολίτες, για να μεταφέρω την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει να λαμβάνει τα όποια μέτρα απαιτούνται προκειμένου με αποτελεσματικότητα να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες και της παρούσας κρίσης», είπε στην εισαγωγή του ο Πρόεδρος.

Τα βασικά σημεία:

Τα μέτρα είναι αποτέλεσμα συστάσεων και συνεννόησης με τον ΠΟΥ και δεν αποτελούν προτροπή αλλά οδηγίες προς εφαρμογή.
Θα είμαι έντονος προς το σύνολο των πολιτών που έχουν καθήκον υλοποίησης.
Δεν είναι η ώρα οι γονείς να ικανοποιούν αιτήματα των παιδιών. Είναι η ώρα αυστηρότητα.
Κανείς δεν είναι υπεράνω και δεν μπορεί να εξαιρεθεί από όσα αποφασίστηκαν.

Κανένας περιορισμός σε εισαγωγές και εξαγωγές εμπορευμάτων

Η Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει πρόγραμμα στήριξης της Οικονομίας μετά από διάλογο με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους

Στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών γυμναστηρίων και ιδιόκτητων αθλητικών χώρων.

Η απόφαση ελήφθη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, μετά από οδηγίες των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, και θα ισχύει μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Ο ΚΟΑ θα ενημερώνει τακτικά ανάλογα με την εξέλιξη της όλης κατάστασης, την οποία θα παρακολουθεί στενά.

Παρατείνεται η αναστολή φοίτησης μέχρι της 10 Απριλίου στα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία και σύμφωνα με το όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του προς τον Κυπριακό λαό.

Exit mobile version