Τρίτη, Μάιος 26

Δέκα επαγγελματίες υγείας και ένας ασθενής θετικοί στον κορωνοϊό-Δεκατρία νέα κρούσματα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

– Έντεκα επαφές, εκ των οποίων οι δέκα επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ο ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

– Δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. Παράλληλα, σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.

Η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι:
-25χρονος Ε/κ στη Λεμεσό. Ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2/2020.Επιβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

-64χρονος Ε/κ, Καρδιοχειρουργός. Ήρθε από την Αγγλία στις 3/3/20.Επβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

-64χρονος και 78χρονος, Ελληνοκύπριοι. Έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10/3/20 και επιβεβαιώθηκαν στις 11/3/20. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου (σ.σ. δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους).

-51χρονος οδηγός ταξί από την Πάφο. Δεν ταξίδεψε, άγνωστο το πρόσωπο που του μετέδωσε τον ιό. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και νοσηλεύεται Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

-39χρονη από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένεια της. Ήρθε από την Αθήνα 3/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της.

-Νεαρός Ε/κ από τη Λευκωσία. Ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/20. Τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

-Μεσήλικας που έφτασε από τη Γερμανία. Ήρθε στις 9/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό.

-Ελλαδίτης που έφθασε από την Ιταλία στις 10/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020 και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

-Ελλαδίτης που ήρθε από την Ελλάδα στις 4/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό.

-Αδελφή του Ελλαδίτη που έφθασε από την Ιταλία. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

-Άνδρας, συγγενής του ταξιτζή. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

-Δύο Ε/κ που έφθασαν από την Αθήνα στις 4/3/20. Επιβεβαιώθηκαν στις 13/3/20 και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

– Πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για οικογένεια, η οποία ήρθε σε επαφή με Ελλαδίτη, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο από την Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Η οικογένεια, ήρθε επίσης σε επαφή με την αδελφή του Ελλαδίτη, που επιβεβαιώθηκε στις 13/3/2020.

-Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

-Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

-Πέντε άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

-Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Αποτελούν επαφές του ζευγαριού, που έφτασε από Αθήνα και εντοπίστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης