Site icon Hallocy

Εξετάζουν μέτρα με Εισαγγελέα κατά Easy Jet για το αλαλούμ… Μέχρι και ποινική δίωξη των πιλότων

Μέτρα κατά της εταιρείας που επέτρεψε την επιβίβαση των φοιτητών και τους μετέφερε στην Κύπρο χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό εξετάζει η Κυβέρνηση με τον Υπουργό Μεταφορών να επικοινωνεί από την πρώτη στιγμή με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Οι επιβαίνοντες σε δύο πτήσεις της Easy Jet επέμεναν να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος, παρά το γεγονός ότι δεν κατείχαν τον πιστοποιητικό και παρά το μέτρο που εξαγγέλθηκε την Κυριακή, με τον Υπουργό Υγείας να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνονται εξαιρέσεις. Ακολούθησαν σκηνές χάους, από φωνές μέχρι λιποθυμίες εντός των αεροσκαφών και γονέων στα αεροδρόμια να φωνάζουν ότι θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους σπίτι.

Γύρω στις 19.30 προσγειώθηκε επίσης στη Λάρνακα, πτήση της Easy Jet από το Gatwick με 41 επιβάτες μεταξύ αυτών και φοιτητές. Όσον αφορά το αεροδρόμιο της Πάφου στις 6 το απόγευμα προσγειώθηκε πτήση της Easy Jet από το Luton του Λονδίνου μεταφέροντας 30 φοιτητές.

Τελικώς τους επιτράπηκε η αποβίβαση και οδηγήθηκαν σε καραντίνα στις κατοικίες στο Τρόοδος.

«Εξετάζουμε ό,τι μέτρα είναι δυνατόν να ληφθούν εναντίον της εταιρείας, ή εκείνων που έχουν επιτρέψει την επιβίβαση στους επιβάτες γιατί θεωρούμε ότι έχουν παραβεί αρκετούς Κανονισμούς, Νόμους και Διατάγματα. Θα τα εξετάσουμε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει εναντίον της εταιρείας ή και όσων επέτρεψαν την επιβίβαση των ατόμων, αφού υπήρχε Νόταμ και δεν έπρεπε να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη» είπε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, από το αεροδρόμιο όπου βρέθηκε.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι «όταν επικοινωνήσαμε με τον πράκτορα της αεροπορικής εταιρείας, μας ενημέρωσε πως υπήρχαν όλα τα πιστοποιητικά και στην πορεία μάθαμε ότι πολύ πιθανόν να μην είχαν οι επιβάτες τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Η απόφαση είναι ότι οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από τα αεροσκάφη και θα μεταφερθούν σε απομόνωση σύμφωνα με τις διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας».

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται μέχρι και ποινική δίωξη των πιλότων της εταιρείας.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος θα βρίσκεται το πρωί στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων στη Λάρνακα για συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, σήμερα η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και τι θα γίνει με περιπτώσεις οι οποίες έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, δηλαδή είναι Κύπριοι πολίτες που είτε μετέβησαν στο εξωτερικό για λόγους υγείας, είτε πήγαν για διακοπές, είτε γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να δοθεί λύση.

Ο Γιάννης Καρούσος έστειλε χθες βράδυ το μήνυμα «ότι καμία εταιρεία και κανένας να μην δοκιμάσει να παραβεί το διάταγμα που έχει εκδοθεί. Αυτό που έγινε και υπό τις περιστάσεις που έγινε δεν πρόκειται να επιτραπεί ξανά». Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, ο κ. Καρούσος απάντησε πως «τα μέτρα δεν εφαρμόζονται αλα κάρτ αλλά κατανοούμε ότι με τη συγκεκριμένη πτήση έχουν φτάσει Κύπριοι πολίτες, που έχουν παρανομήσει, κάτι που κατανοούμε και εμείς αλλά και οι ίδιοι. Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει είναι η ανευθυνότητα αυτών που επέτρεψαν την επιβίβαση στο συγκεκριμένο αεροσκάφος» είπε και τόνισε πως «δεν έπρεπε να τους επιτραπεί να μπουν στο αεροπλάνο από το check in στη Βρετανία».

cyprustimes.com

Exit mobile version