Site icon Hallocy

Ισπανία: Νεκρός από κορωνοϊό 21χρονος προπονητής ποδοσφαίρου

Σε ηλικία μόλις 21 χρόνων και μετά από ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του λόγω κορωνοϊού κατέληξε Ισπανός προπονητής.

Τη ζωή του από τον κορωνοϊό έχασε 21χρονος προπονητής ποδοσφαίρου στην Ισπανία, ο οποίος προσφάτως είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο Φραντσίσκο Γκαρσία ενημερώθηκε πως πάσχει από καρκίνο όταν κατέφυγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού. Η ασθένεια είχε καταβάλλει το ανοσοποιητικό του, καθιστώντας τον πολλαπλά πιο ευάλωτο στον Covid-19 από τα άτομα της ηλικίας του, με την υγεία του να επιδεινώνεται ραγδαία.

Η Atletico Portada Alta με έδρα τη Μάλαγα όπου ήταν προπονητής στην ομάδα νέων, επιβεβαίωσε το θάνατό του την Κυριακή, με τον πρόεδρο του κλαμπ να αποκαλύπτει το πόσο αστραπιαία επιδεινώθηκε η κατάστασή του.

«Ο Φραντσίσκο ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος προπονητής. Είμαστε όλοι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Το νοσοκομείο με ενημέρωσε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής πως η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί. Όμως, μία ώρα αργότερα… Ο κορωνοϊός συνέπεσε με μία άσχημη ασθένεια από την οποία έπασχε. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πεπ Μπουένο.

H Ισπανία, η δεύτερη σοβαρότερα πληττόμενη χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, μετρά ήδη πάνω από 300 θανάτους από τον Covid-19 και τουλάχιστον 9.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Γκαρσία έγινε ο πέμπτος άνθρωπος που κατέληξε από την ασθένεια στην περιοχή της Μάλαγας – με τα άλλα τέσσερα θύματα, ωστόσο, να είναι άνω των 70 χρόνων.

Με πληροφορίες από Independent

 

Exit mobile version