Τετάρτη, Μάιος 27

Πετρίδης: Δεν αποκλείει το λουκέτο για όλους αν χρειαστεί

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης την κατάσταση την οποία όλοι βιώνουμε, ενώ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε όλες τις επιχειρήσεις και να τεθούν περιορισμοί στις διακινήσεις των πολιτών.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως αναπόφευκτα θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας. Σε ό,τι αφορά το θέμα αναστολή δόσεων προς τις τράπεζες από επιχειρήσεις που πλήττονται ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως τα τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να διοχετεύσουν με ειδικά σχέδια την ελάφρυνση ύψους €1,3 δις που έχει παραχωρηθεί από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες σε ό,τι αφορά τα κεφαλαιακά τους αποθέματα.

Παράλληλα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως αναστέλλονται για δύο μήνες οι εκποιήσεις ακινήτων από την ΚΕΔΙΠΕΣ, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι τράπεζες.

Ερωτηθείς για το θέμα των ενοικίων, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «θεωρεί αδιανόητο ότι θα υπάρξει ιδιοκτήτης ο οποίος θα κυνηγήσει κάποια μικρομεσαία επιχείρηση για να εισπράξει το ενοίκιο». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νομοθετικά μέτρα για το εν λόγω θέμα καθώς, όπως είπε, το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει όλα τα ενοίκια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε επαφή με κόμματα και με την ΑΗΚ για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

reporter.com.cy

 

Διαβάστε επίσης