Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Σε σοβαρή κατάσταση 70χρονος με κορωνοϊό- Σε καλή κατάσταση άλλοι έξι

Πολύ καλή κρίνεται η κατάσταση της υγείας των έξι ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ενώ η κατάσταση της υγείας του έβδομου ασθενή, ενός 70χρονου, κρίνεται σοβαρή λόγω του βεβαρημένου ιατρικού του ιστορικού, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Νοσοκομείο Αμμοχώστου ανέφερε ότι «μετά από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, από χθες Τρίτη 17/03/2020 μέχρι και την Δευτέρα 23/03/2020 αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσιοθεραπείας. Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο και το Φαρμακείο θα λειτουργούν κανονικά”.

Οι εγκυμονούσες γυναίκες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου από τις 17/03/2020 μέχρι και τις 27/03/2020, καλούνται να επικοινωνούν με το Μαιευτικό Τμήμα του Γ.Ν. Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24800412 για να κλείνουν ραντεβού. Η εξέταση τους θα γίνεται από τους Γυναικολόγους του Γ.Ν. Αμμοχώστου.

Οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού και παραπέμπονται από το 1420 στο Ιατρείο Λοιμωδών Νοσημάτων που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για λήψη δείγματος, καλούνται να προσέρχονται στο ιατρείο από την μπάρα εισόδου που οδηγεί απευθείας στο υπόγειο, που βρίσκεται πριν από το ΤΑΕΠ.

Το Νοσοκομείο εκφράζει λύπη «για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους ασθενείς μας, όμως το απαιτούν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτο μας μέλημα είναι η προφύλαξη των ασθενών αλλά και του προσωπικού από τον κορωνοϊό» σημειώνει η ανακοίνωση καλώντας ταυτόχρονα το κοινό να προσέρχεται στο Νοσοκομείο «μόνο όταν είναι επείγουσα ανάγκη».

 

Διαβάστε επίσης