Site icon Hallocy

ΓΝ Λεμεσού: Ψάχνουν να βρουν τα παιδιά που ενδεχομένως να ήρθαν σε επαφή με την παιδίατρο

Παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού είναι ένα από εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, η γιατρός, είχε επιστρέψει στις 5 Μαρτίου από την Ελλάδα και μέχρι τις 15 Μαρτίου δεν παρουσίαζε συμπτώματα. Εργαζόταν κανονικά τις τελευταίες ημέρες και είχε έρθει σε επαφή με ασθενείς και άλλο προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, τη χρονική στιγμή που η παιδίατρος επέστρεψε από την Ελλάδα δεν ίσχυε το μέτρο αυτοπεριορισμού για όσους έρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο ΟΚΥπΥ προχώρησαν στην ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων για τη διαχείριση των στενών επαφών της Παιδιάτρου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική και είναι τέσσερα στον αριθμό, να λάβουν εξιτήριο με οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς.

Όπως είπε ο κ. Χαριλάου, τα παιδιά δεν έχουν έλθει σε επαφή με την παιδίατρο.

Την ίδια ώρα θα γίνει ιχνηλάτηση των παιδιών που νοσηλεύθηκαν την περίοδο από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαρτίου, και που πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με την επαγγελματία υγείας.

Αποφασίστηκε επίσης να μην γίνονται νέες εισαγωγές στον Παιδιατρικό θάλαμο μέχρι νεωτέρας, ενώ όλα τα Εξωτερικά Ιατρεία Παιδιατρικής ακυρώνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, μελετάται το ενδεχόμενο να στελεχωθούν τα εξωτερικά ιατρεία από παιδιάτρους άλλων επαρχιών.

Οδηγία ΟΑΥ προς γιατρούς που καλούνται να εξετάσουν ύποπτο κρούσμα

Οδηγία προς τους προσωπικούς γιατρούς, για την αντιμετώπιση ασθενών μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο, θα εκδώσει σήμερα ο ΟΑΥ.

Αυτό ανάφερε στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Άθως Τσινωντίδης, στον απόηχο των καταγγελιών για άρνηση προσωπικών γιατρών να εξετάσουν ασθενείς, με τη υποψία για επαφή τους με κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσινωντίδη, σε τέτοιες περιπτώσεις ο προσωπικός γιατρός θα πρέπει να αρχικά να δώσει τηλεφωνικώς οδηγίες προς τον ασθενή και ακολούθως να επικοινωνήσει με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας για να αναλάβουν το περιστατικό.

politis.com.cy

Exit mobile version