Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 1 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Κορωνοϊός: Το σύμπτωμα που μπορεί να αποκαλύψει «κρυφά» κρούσματα
Short Films

Κορωνοϊός: Το σύμπτωμα που μπορεί να αποκαλύψει «κρυφά» κρούσματα

Hallocy.comBy Hallocy.com19/03/20200 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Πέρα από τον πυρετό, τον βήχα και τη δύσπνοια, που είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, η διάρροια είναι επίσης ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα της νόσου Covid-19, η οποία προκαλείται από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην πιο έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου, αλλά και στην πιο αποτελεσματική απομόνωση κρουσμάτων που θα μπορούσαν να περάσουν κάτω από το «ραντάρ» λόγω της έλλειψης αναπνευστικών συμπτωμάτων.

Μολονότι οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα, περίπου ο ένας στους πέντε εμφανίζει διάρροια, εμετούς ή πόνους στην κοιλιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Κίνα, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό γαστρεντερολογίας «American Journal of Gastroenterology».

Η κινεζική έρευνα δείχνει ότι η ύπαρξη συμπτωμάτων, όπως η διάρροια πρέπει να γεννάει υποψίες για λοίμωξη Covid-19, ακόμη κι αν δεν έχουν εμφανιστεί τα πιο αναμενόμενα αναπνευστικά συμπτώματα. Επίσης συμπεραίνει ότι οι ασθενείς με πεπτικά συμπτώματα έχουν χειρότερη κλινική εξέλιξη και υψηλότερο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με όσους δεν έχουν τέτοια συμπτώματα.

Η μελέτη σε 204 ασθενείς (με μέση ηλικία 55 ετών) με Covid-19 σε διάφορα νοσοκομεία της Γουχάν και άλλων κινεζικών πόλεων έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (99) εισήχθησαν σε νοσοκομείο αναφέροντας ένα ή περισσότερα γαστρεντερικά συμπτώματα ως βασικό πρόβλημα τους. Από αυτούς, οι 41 (ποσοστό 20% ή ο ένας στους πέντε) είχαν σαφές πεπτικό πρόβλημα, συγκεκριμένα οι 29 είχαν διάρροια, οι οκτώ εμετούς και οι τέσσερις πόνους στην κοιλιά. Μάλιστα επτά ασθενείς είχαν μόνο γαστρεντερικά και καθόλου αναπνευστικά συμπτώματα.

Όσο η ασθένεια προχωρά και γίνεται πιο σοβαρή σε ένα ασθενή, τόσο επιδεινώνονται και τα γαστρεντερικά συμπτώματα του. Εκείνοι που δεν έχουν καθόλου τέτοια συμπτώματα, έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα (60%) να θεραπευθούν και να πάρουν εξιτήριο, σε σχέση με όσους έχουν γαστρεντερικά συμπτώματα (34%).

Σύμφωνα με την κινεζική μελέτη, ο μέσος χρόνος από την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου έως την εισαγωγή των ασθενών στο νοσοκομείο είναι 8,1 μέρες, αλλά για όσους έχουν γαστρεντερικά συμπτώματα, ο χρόνος είναι μεγαλύτερος (εννέα μέρες) σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν τέτοια συμπτώματα (επτά μέρες). Αυτό, κατά τους ερευνητές, πιθανώς οφείλεται στο ότι η εκδήλωση γαστρεντερικών συμπτωμάτων παραπλανά τους ασθενείς, που δεν υποπτεύονται ότι έχουν Covid-19, ιδίως όταν τα γαστρεντερικά συμπτώματα δεν συνοδεύονται από αναπνευστικά.

«Οι γιατροί πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι τα συμπτώματα από το πεπτικό, όπως η διάρροια, μπορεί να αποτελούν γνώρισμα της Covid-19 και ότι πρέπει να υποψιάζονται κάτι τέτοιο, παρά να αναμένουν να εμφανιστούν και αναπνευστικά συμπτώματα. Αν περιμένουν να δουν αποκλειστικά αναπνευστικά συμπτώματα για να διαγνώσουν τη νόσο, μπορεί να χάσουν περιστατικά που στην αρχική φάση δεν έχουν τέτοια συμπτώματα και έτσι η νόσος να διαγνωστεί αργότερα, όταν πια εμφανιστούν αναπνευστικά συμπτώματα», τονίζουν οι Κινέζοι επιστήμονες.

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΚΕ: Δεν υπάρχει θέμα για απαγόρευση της κυκλοφορίας
Next Article Επιστολή από τον κορωνοϊό (βίντεο)

Related Posts

28 Views

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025 Instrumentals 28 Views
103 Views

Καρκίνος: Η «αθώα» συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης

03/11/2023 Short Films 103 Views
217 Views

Μαρία Μενούνος: Έτσι κατάλαβε ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας – Το σύμπτωμα που την οδήγησε για εξετάσεις

02/11/2023 Short Films 217 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025

Read More




Most Popular

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkRead more