Site icon Hallocy

Λευκωσία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αστυνομία

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αστυνομία και πρόκειται για μέλος της δύναμης, το οποίο υπηρετεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός, που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου, είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό από την Τετάρτη, αφού ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, το οποίο δεν έχει σχέση με την Αστυνομία.

Αφού έδωσε δείγμα για εξετάσεις, βρέθηκε θετικός στον ιό και ως εκ τούτου θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για περίοδο 14 ημερών.

Μετά την επιβεβαίωση του δείγματος του αστυνομικού, δόθηκαν οδηγίες όπως ακολουθηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με ιχνηλάτηση των επαφών των μελών της δύναμης, καθώς και απολύμανσης των χώρων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Γίνονται επίσης σκέψεις από την ηγεσία της δύναμης, ως προς το κατά πόσον θα μετακινηθεί και προσωπικό από το χώρο όπου εργαζόταν ο αστυνομικός.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι ανέμεναν πως θα υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη δύναμη, αφού ήταν κάτι αναπόφευκτο, ωστόσο δεν το ανέμεναν τόσο γρήγορα.

«Η Αστυνομία είναι μια υπηρεσία πρώτης γραμμής και ελπίζουμε ότι δεν προσβλήθηκαν κι άλλοι αστυνομικοί, για να μην αποδεκατιστεί η δύναμη».

Exit mobile version