Site icon Hallocy

ΓΝ Πάφου: Κολλάει ο ένας τον άλλο – Συνδράμουν πολίτες

Μακραίνει σε επικίνδυνο βαθμό η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ των επαγγελματιών υγείας στο νοσοκομείο Πάφου. Χθες επιβεβαιώθηκαν θετικοί στον COVID-19 άλλοι τρεις επαγγελματίες υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στο κρατικό νοσηλευτήριο στα 19. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν ένας γιατρός ακτινολόγος, ένας νοσηλευτής της ΜΕΘ και άλλη μία νοσηλεύτρια. Θετικός βρέθηκε χθες και άλλος ένας γιατρός ο οποίος εργάζεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Συνολικά στο Νοσοκομείο Πάφου μέχρι τώρα βρέθηκαν θετικοί 12 νοσηλευτές 2 γιατροί μια καθαρίστρια και 4 ασθενείς. Τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες καθώς χθες ολοκληρώθηκε η εξέταση και των 680 εργαζομένων στο κρατικό νοσηλευτήριο και αναμένονται αποτελέσματα. Χρειάστηκε να περάσουν 7 ημέρες για να ολοκληρωθεί η εξέταση του προσωπικού και των ασθενών, ενώ θα περιμένουν ίσως μέχρι και τη Δευτέρα για να έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα. Εκτός μάχης βρίσκονται πάνω απο 10 γιατροί και περισσότεροι από 100 νοσηλευτές.

Σε απόγνωση
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των νεφροπαθών, οι οποίοι αναγκάζονται να υποβάλλονται καθημερινά σε αιμοκάθαρση. Μετά την επιβεβαίωση ότι μια νοσηλευτήρια ήταν θετική στον ιό οι 3 γιατροί του νεφρολογικού τμήματος τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και 17 νοσηλευτές. Η μονάδα αιμοκάθαρσης ωστόσο δεν μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της και αποφασίστηκε να στελεχωθεί με νοσηλευτές από την Πόλη Χρυσοχούς και τη Λεμεσό. Χθες όλοι οι νεφροπαθείς κλήθηκαν επειγόντως για να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοιό. Στον χώρο όπου γινόταν η εξέταση είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι νεφροπαθείς δίχως να ληφθούν μέτρα προστασίας τους. Στον ίδιο χώρο είχαν κληθεί και νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Για την κατάσταση που επικρατούσε υπήρξαν αντιδράσεις και ορισμένοι νεφροπαθείς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εξέταση φοβούμενοι ότι θα προσβληθούν από τον ιό.

Συνδράμουν πολίτες
Την ίδια ώρα πολίτες ανέλαβαν δράση και συνδράμουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Πάφου δημιουργώντας Ομάδα Στήριξης Εργαζομένων του ΓΝ Πάφου. Ως πρώτη συμβολική κίνηση οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες μοίρασαν στους εργαζόμενους λουλούδια σε ένδειξη αγάπης και αναγνώρισης της δουλειάς που κάνουν. Η εκπρόσωπος της κίνησης Παυλίνα Φλεβοτομά, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από το κοινό της Πάφου. Ήδη συνέχισε, εταιρείες παρείχαν καφέ και διάφορα εδέσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου. Επιπρόσθετα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από φορείς για την αγορά ειδικών στολών για το προσωπικό του νοσηλευτηρίου ως μέτρο πρόληψης της πανδημίας. Από χθες πάντως αρκετοί νοσηλευτές στο νοσοκομείο εμφανίστηκαν με τις προστατευτικές στολές και τις ειδικές μάσκες.

politis.com.cy

Exit mobile version