Τρίτη, 14 Ιουλίου

Σπάει τη σιωπή του ο ταξιτζής από την Πάφο που προσβλήθηκε με κορωνοϊό

Έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του και περιέγραψε την περιπέτεια του, από την ημέρα που διαγνώστηκε με κορωνοϊό μέχρι την αποθεραπεία του, ο κ. Αντώνης, οδηγός ταξί από την Πάφο.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του «Αlpha», ο κ. Αντώνης ανέφερε ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ήταν από τους πρώτου που προσβλήθηκαν από τον ιό στην Κύπρο.

«Είμαι οδηγός ταξί και μετέφερα πολύ κόσμο. Δεν ξέρω από ποιον πελάτη κόλλησα, αν κόλλησα από πελάτη. Λόγω του ότι ήμουν σε κλειστό χώρο και η επαφή ήταν στενή, το πιθανότερο είναι να προσβλήθηκα από κάποιον πελάτη».

Πώς βίωσε την ασθένεια
Περιγράφοντας τις στιγμές που βίωσε, ο κ. Αντώνης ανέφερε πως αρχικά ένιωθε σαν να έχει μια βαρετή γρίπη, η οποία τον είχε εξουθενώσει, αφού δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

«Πήγα στον προσωπικό μου ιατρό και μου έδωσε αντιβίωση, όμως το βράδυ χειροτέρεψα. Περίμενα και το επόμενο πρωί κάλεσα στο 1420, αλλά δεν μου απάντησαν σε 35 κλήσεις. Τελικά αφού η κατάσταση χειροτέρευε, πήγα στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και με έβαλαν σε απομόνωση».

Ακολούθως ο κ. Αντώνης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

«Ήταν πολύ δύσκολα, νομίζαμε ότι κάθε στιγμή ήταν το τέλος. Καλούσα συνεχώς την Παναγία και τον Χριστό».

Ο άνθρωπος με το βεβαρημένο ιστορικό που επιβίωσε
Εξήγησε επίσης πως μόλις του ανακοινώθηκε πως είναι θετικός στον ιό, ήταν ένας κεραυνός που έπεσε εν αιθρία για τον ίδιο.

Ο λόγος, ήταν πως και στο πρόσφατο παρελθόν είχε διαγνωστεί με καρκίνο και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες.

«Ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Πρέπει όμως να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς. Κι εγώ λέω εύγε σε αυτό το προσωπικό που με βοήθησε κι εμένα και τη σύζυγό μου που είχε προσβληθεί επίσης από τον ιό. Τους στέλνω όλη μου την αγάπη και την εκτίμηση. Ήταν συνεχώς δίπλα μας».

Καταλήγοντας, ο κ. Αντώνης έστειλε το μήνυμα σε όλους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής, να έχουν σεβασμό στον συνάνθρωπο τους, μένοντας στο σπίτι.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης