Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου

Ισπανία- κορωνοϊός: 514 θάνατοι, σχεδόν 6.600 νέα κρούσματα σε μία ημέρα- Παγοδρόμιο γίνεται νεκροτομείο

Συνολικά 2.696 νεκροί στην Ισπανία από τον κορωνοϊό

Περισσότεροι από 500 νέοι θάνατοι και περίπου 6.600 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι άλλοι 514 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας του ιού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην Ισπανία σε 2.696. Πρόκειται για τη χώρα που έχει δεχθεί το σφοδρότερο πλήγμα μετά την Ιταλία στην Ευρώπη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 39.673 συνολικά, καθώς εντοπίστηκαν 6.584 νέα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, η επέκταση του lockdown έως τις 11 Απριλίου αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Η κατάσταση είναι τέτοια, που στη Μαδρίτη αποφασίστηκε η μετατροπή ενός παγοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων σε νεκροτομείο. Βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο που μετατράπηκε σε νοσοκομείο και ήδη έχει υποδεχθεί 126 από τους 1.300 ασθενείς που αναμένει τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 5.500 εργαζόμενοι στην υγεία έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Γιατροί και νοσηλευτές «φωνάζουν» ότι δεν έχουν επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ η κυβέρνηση και οι εταιρείες πασχίζουν προκειμένου να κατασκευαστούν, αγοραστούν και διανεμηθούν αυτά τα στοιχειώδη «όπλα» που πρέπει να διαθέτουν όσοι είναι στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης