Site icon Hallocy

«Κατέβασαν» προσωρινά το 8998 – Νέες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση το απόγευμα

Εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά και για μερικές ώρες η τεχνολογία με βάση την οποία ο πολίτης στέλνει sms στο 8998 για λάβει «άδεια διακίνησης». Ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος μιλώντας στον «Π» ανέφερε πως μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία η γραμμή επικοινωνίας θα πρέπει οι πολίτες που θέλουν κατ’ εξαίρεση να μετακινηθούν, και τόνισε το κατ’ εξαίρεση, να τυπώσουν το σχετικό έντυπο και να το φέρουν μαζί τους.

Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος βρίσκεται σε τηλεδιάσκεψη με άλλους υπουργούς, μας είπε πως τον ενημέρωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης πως οι πολίτες δείχνουν σεβασμό και είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους.

Όσον αφορά την τεχνολογία μέσω της οποίας λαμβάνεται η «άδεια διακίνησης» ο υφυπουργός μας είπε πως αυτό που διερευνάται τις τελευταίες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί νωρίς το απόγευμα, είναι εάν θα επέλθουν κάποιες αλλαγές στο σύστημα ώστε να μην γίνεται κατάχρησή του. Μας είπε επί λέξει ο κ. Κόκκινος:

«Η τεχνολογία είναι έτοιμη απλώς κατεβάσαμε το σύστημα μέχρι να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις. Αυτό που προσπαθώ να συζητήσω με όλους τους υπουργούς, και αυτό κάνω τώρα στην τηλεδιάσκεψη, είναι αν θα βάλουμε κάποιους περιορισμούς ή αν θα αφήσουμε το σύστημα ως έχει. Οι περιορισμοί μπορεί να είναι να αλλάξουμε τις 3 ώρες να τις κάνουμε πιο πολλές ή πιο λίγες, ή να βάλουμε όριο πόσα sms μπορεί να στείλει ένας πολίτης την ημέρα για να μην γίνεται κακή χρήση ή να βάλουμε άλλους περιορισμούς για να γίνεται πιο λελογισμένη χρήση ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης και ταυτόχρονα να αποτρέπονται εκείνοι που ηθελημένα προσπαθούν να κάνουν μη ορθή χρήση του συστήματος.

Θέλω 2-3 ώρες να οριστικοποιήσω με τους συναδέλφους μου αν και τι θα διαφοροποιήσουμε ή αν θα αφήσουμε ως έχει το σύστημα και να το δώσουμε για χρήση στους πολίτες».

politis.com.cy

Exit mobile version