Site icon Hallocy

Ζητούν βοήθεια για τα… κλειδωμένα κατοικίδια

Εκατοντάδες κλήσεις λαμβάνει από πολίτες το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, λόγω και των μέτρων που έχουν ληφθεί ανά τον κόσμο, για τον κορωνοϊό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι λειτουργοί του κέντρου πρέπει να βρουν λύσεις και για τα εγκλωβισμένα κατοικίδια.

Λειτουργός του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η ομάδα δέχεται τηλέφωνα πολλές φορές από δύο-τρία άτομα διαφορετικά για μία περίπτωση. «Αλλά κάνουμε τα πάντα για να καλύπτουμε τα αιτήματα αυτά. Και είναι διαφόρων ειδών αιτήματα. Υπάρχει κόσμος που έμεινε μόνος του και απλά θέλει να πάρει για να νιώσει ότι κάποιος τον ακούει. Υπάρχουν περιπτώσεις με υπαρκτά προβλήματα, όπως ανάγκη φαρμάκων, χρημάτων ή άλλα, μέχρι και περιποίηση κατοικιδίων που άφησαν στο διαμέρισμά τους διότι έφυγαν για 2-3 μέρες και ακόμα δεν επέστρεψαν. Σε έτσι περιπτώσεις μπορεί να καλέσουμε κλειδαρά να ανοίξει το διαμέρισμα να φροντίσουμε τα κατοικίδια. Είχαμε την περίπτωση μιας Εγγλέζας η οποία είχε στο διαμέρισμά της πουλιά και τα οποία ήθελαν φροντίδα διότι θα έλειπε πολλές μέρες. Στείλαμε κλειδαρά, άνοιξε και μπήκε άτομο μέσα το οποίο ενημέρωσε για να τα φροντίσει. Υπάρχουν διάφορα αιτήματα διότι ο κόσμος δεν ήξερε πόσο θα διαρκούσε αυτή η κατάσταση», σημείωσε.

«Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις ατόμων που μπορεί να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με δικούς τους και το φροντίζουμε», κατέληξε.

Exit mobile version