Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

ΓΝ Αμμοχώστου: “Περνούν τις τελευταίες τους στιγμές χωρίς κάποιον δικό τους άνθρωπο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες στιγμές ασθενών κορωνοϊού που έχασαν τη μάχη για ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία, περιέγραψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Ιατρική Διευθύντρια του νοσηλευτηρίου Αμαλία Χατζηγιάννη.

Όπως είπε, οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τη ζωή χωρίς να έχουν κάποιο συγγενή ή δικό τους άνθρωπο στο πλευρό τους, καθώς βρίσκονται σε απομόνωση λόγω της μεταδοτικότητας του ιού. Οι συγκεκριμένες στιγμές μάλιστα, είναι εξίσου δύσκολες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που περιθάλπει τους ασθενείς

“Νιώθουμε ό,τι νιώθει κανείς με την ανθρώπινη απώλεια: πόνος, θλίψη και δάκρυ. Περνούν αυτές τις τελευταίες τους στιγμές χωρίς να έχουν κάποιο δίπλα τους. Ακόμη και σε πολέμους υπάρχει εκεχειρία για ταφή των νεκρών. Κρατούν ένα τηλέφωνο για να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έχουν ψυχολογική στήριξη και από εμάς. Επειδή βρίσκονται σε απομόνωση, φροντίσαμε να έχουν το δικό τους τηλέφωνο και να έχουν αυτή την παροχή.”

Η κυρία Χατζηγιάννη τόνισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επικαλύψει τη “σκιά” του θανάτου σε όλη την ανθρωπότητα και όπως είναι φυσιολογικό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς στην Κύπρο, διακατέχεται από συνασθήματα φόβου και αβεβαιότητας, ωστόσο διατηρεί υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς.

“Εχουμε και τα πολεμοφόδια και τη δύναμη και την ανθρωπιά. Είναι αξιοθαύμαστη η εργατικότητα, η προσφορά και η αλληλεγγύη μεταξύ του προσωπικού που ασχολείται με την περίθαλψη των ασθενών κορωνοϊού”

Σε σχέση με τους ασθενείς που θεραπεύονται από την ασθένεια και λαμβάνουν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η Ιατρική Διευθύντρια του νοσηλευτηρίου είπε ότι τα συναισθήματα για γιατρούς και νοσηλευτές είναι χαρά ανακούφιση και γαλήνη. Απεύθυνε παράλληλα έκκληση προς τους Κύπριους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού

“Να συμμορφώνεται ο κόσμος με τις οδηγίες που εκδίδονται για να περιορίσουμε την πανδημία και στο τέλος θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.”

ΠΗΓΗ:AlphaNews Live

Διαβάστε επίσης