Site icon Hallocy

Έχεις σκύλο; Δες τι ισχύει με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ιδιοκτήτες σκύλων και άτομα που είναι εθελοντές σε καταφύγια σκύλων.

Σε ερώτηση που έθεσε το politis.com.cy, ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής μας ανέφερε ότι έγινε συνεννόηση σήμερα και οι κάτοχοι σκύλων δεν θα χρειάζονται να στείλουν μήνυμα στο «8998». Εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να έχουν μαζί τους ταυτότητα και ένα αποδεικτικό διεύθυνσης πχ λογαριασμό σπιτιού.

«Αποδεικτικό είναι ο σκύλος», μας είπε ο κ. Καδής και τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι και αυτό αποτελεί πρόβλημα για μεγάλη μερίδα πολιτών γι αυτό και υπάρχει διευκόλυνση.

Σχετικά με τα καταφύγια και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μμ μέχρι τις 6πμ, ο Υπουργός μας είπε πως «οι εθελοντές μπορούν να χρησιμοποιούν το έντυπο Α διότι θεωρούνται εργαζόμενοι και δεν επηρεάζονται».

Νοείτε ότι η απόσταση που δικαιούται ο ιδιοκτήτης να πάρει τον σκύλο βόλτα είναι λογική, δηλαδή γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού του η σε ένα χωράφι πλησίον της μόνιμης κατοικίας του.

Exit mobile version