Site icon Hallocy

Ιδού οι απαντήσεις του Υπ. Εσωτερικών για τα νέα μέτρα – Τι διευκρινίζει για την βόλτα των κατοικίδιων – Βίντεο

Ο Νίκος Νουρής, Υπουργός Εσωτερικών, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας, και έδωσε απαντήσεις για τους περιορισμούς στις διακινήσεις και το ένα sms που δικαιούται να στείλει ο κάθε πολίτης την ημέρα.

Οι ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν μέσω της εκπομπής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άτομα με ψυχικές διαταραχές που δεν μπορούν να παραμείνουν κλεισμένα για πολλή ώρα σε ένα χώρο τι γίνεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ξεκάθαρο ότι απαιτείται ιατρική συμβουλή από τον θεράποντα ιατρό του και σαφέστατα θα ληφθεί υπόψη για εξεύρεση μίας πρακτικής λύσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γίνεται με την Υπηρεσία Κτηματολογίου και άλλες δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να μεταβεί κάποιος και τι γίνεται με το μήνυμα που αποστέλλονται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες όπως και στο κτηματολόγιο υπάρχει ένα σχέδιο και ένας προγραμματισμός, με την μεγαλύτερη πλειοψηφία να εργάζεται από σπίτι, λειτουργούν με ένα ελάχιστο προσωπικό, ωστόσο με τον σωστό τρόπο γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που χρειάζονται περισσότερες από μία φορά να βγαίνουν για φυσική ανάγκη από το σπίτι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα για να μπορέσουμε να σπάσουμε την αλυσίδα του κορωνοιου. Κανένας δεν απαγορεύει σε κάποιον ιδιοκτήτη να βγάλει το κατοικίδιό του στην αυλή ή στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του, η σε κάποιο παρακείμενο οικόπεδο, που δεν θα είναι πιο μακριά από το σπίτι του. Αυτό που έκαναν αρκετοί πριν είναι ο περίπατος κατοικίδιου να επεκτείνεται σε απόσταση χιλιομέτρων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άτομα που ήρθαν από εξωτερικό δεν αποδέχεται το σύστημα μηνυμάτων, τα μηνύματά τους. Τι γίνεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα διερευνηθεί από το αρμόδιο τμήμα και θα απαντηθεί στη συνέχεια

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την έξοδο μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως υπάρχει! Παρουσιάστηκε το φαινόμενο να επιλέγουν την υπεραγορά ως βόλτα και παρουσιαζόταν συνωστισμός. Το θέμα του χρονικού διαστήματος θα είναι στη κρίση των αστυνομικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν κάποιος βγει μια φορά για έναν λόγο μπορεί να κάνει ακόμη μια στάση για κάπου αλλού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως εάν είναι στην ίδια διαδρομή μπορεί να το κάνει. Και από την εργασία να επιστρέφεις και είναι στο δρόμο σου η υπεραγορά, το περίπτερο ή το φαρμακείο μπορεί να σταματήσει χωρίς να αποστείλει άλλο μήνυμα. Η προσπάθεια γίνεται να μην βγαίνει συνεχώς ο κόσμος στους δρόμους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυριακή δεν κινείται κανείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτός είναι ο στόχος. Αρκετοί την περασμένη φρόντισαν να παν σε εξοχικά, παράλιες και υπεραγορές κλπ, δημιουργώντας ένα πανικό στους δρόμους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Περιπτώσεις που πάνε για βοήθεια σε άλλα άτομα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορούν να κάνουν περισσότερες από μια διακινήσεις ωστόσο θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα πιστοποιητικό από ιατρό η οποία θα λέει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο θα μπορεί να μεταβαίνει για βοήθεια.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή:

omegalive.com.cy

Exit mobile version