Κυριακή, Μάιος 31

Αυτές είναι οι καταγγελίες της Αστυνομίας ανά ημέρα-Χτύπησε κόκκινο η απειθαρχία

Κατακόρυφη είναι η αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διακινήσεις των πολιτών, αφού σε εννέα μέρες από την ισχύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χιλιάδες είναι οι έλεγχοι στο οδικό δίκτυο και εκατοντάδες οι καταγγελίες.

Η Αστυνομία λόγω του φαινομένου της απειθαρχίας που παρατηρείται από μερίδα πολιτών, αναγκάστηκε να προβεί σε ενίσχυση των ελέγχων στους δρόμους, με επιπρόσθετη βοήθεια τόσο από υπηρεσίες της δύναμης, όσο κι από άλλες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει και Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης στους ελέγχους συμμετέχουν πενήντα άτομα από την Υπηρεσία Θήρας. Επίσης από την πρώτη στιγμή, η Αστυνομία ενισχύθηκε και από μέλη του στρατού, τα οποία συμβάλουν στις έρευνες, ενώ μέλη της Πυροσβεστικής έχουν λάβει εντολές για περιπολίες σε χώρους σύναξης νεαρών και σε θέματα που άπτονται στα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες των Αρχών, ενισχύουν και 2-4 περίπολα της Πολιτικής Άμυνας, ανά επαρχία.

Ο REPORTER κατέγραψε τους ελέγχους και τις καταγγελίες, από την ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και οι καταγγελίες ανά ημέρα:

Όπως φαίνεται μέσα από τους αριθμούς, μόλις το 3,26% καταγγέλλεται από την Αστυνομία, γιατί κυκλοφορεί χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο αν το δει κάποιος σε πραγματικούς αριθμούς, οι 2780 που καταγγέλθηκαν είναι ένας τεράστιος αριθμός που μπορεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό, να τον διαδώσει μεγαλώνοντας την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού, με τραγικές συνέπειες.

Πιο κάτω, καταγράφονται οι έλεγχοι και οι καταγγελίες ανά πόλη.

Σύμφωνα με τον πιο πάνω πίνακα, στη Λευκωσία έγιναν οι περισσότεροι έλεγχοι και οι περισσότερες καταγγελίες, ενώ ακολουθεί η Αμμόχωστος, παρότι οι έλεγχοι της κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα.

Μακάρι οι καταγγελίες να μειωθούν και ο κόσμος να μείνει επιτέλους στο σπίτι του, για την δική του προστασία, αλλά και την προστασία των γύρω του.

 

Διαβάστε επίσης