Site icon Hallocy

Εκατοντάδες καταγγελίες για μετακινήσεις-Πολίτες αντέδρασαν και κατηγορήθηκαν

Συνολικά σε 4. 161 ελέγχους παγκύπρια προχώρησε τις τελευταίες 12 ώρες η Αστυνομία, σχετικά με παραβίαση του διατάγματος για τις κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις.

Από τους ελέγχους σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, προέκυψαν 153 καταγγελίες.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κος Ανδρέου ανέφερε πως μάλιστα σε δύο περιπτώσεις άτομα κατηγορήθηκαν αφού αντέδρασαν κατά τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε πάρκο της Λάρνακας στις 21:00 το βράδυ εντοπίστηκε νεαρή γυναίκα η οποία αντέδρασε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κατηγορηθεί. Σ΄άλλη περίπτωση νεαρός στην περιοχή Κίτι στη Λάρνακα, κατά τον έλεγχο κάλεσε τον πατέρα του στο σημείο, ο οποίος στη συνέχεια αντέδρασε και επιτέθηκε σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να καταγγελθεί.

Όσον αφορά τους ελέγχους σε υποστατικά, ο κος Ανδρέου ανέφερε πως η Αστυνομία προχώρησε σε 1100 έλεγχους χωρίς ωστόσο να προκύψουν καταγγελίες.

Μιλωντας πάντως στο Ράδιο Πρώτο, ο υπουργός Δικαοσύνης, Γιώργος Σαββίδης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 06.00 το πρωί, έγιναν 17.910 έλεγχοι και καταγράφηκαν 421 παραβάσεις.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα ο κος Σαββίδης είπε πως υπάρχουν δυστυχώς ακόμα πολλές καταγγελίες και Αρκετοί δεν εννοούν να συμμορφωθούν.

Exit mobile version