Site icon Hallocy

Χωρίς… ανάσα τα μηνύματα των πολιτών στο 8998

Ξεπέρασαν τις 146 χιλιάδες τα μηνύματα sms προς το 8998 την 1η Απριλίου παρά το ότι ήταν αργία και οι υπεραγορές με διάταγμα του Υπ. Εργασίας παρέμειναν κλειστές για τους καταναλωτές.

Οι πολίτες αν και καθημερινά γίνονται δέκτες προτροπών από την κυβέρνηση και τους ειδικούς να μην μετακινούνται χωρίς να συντρέχει σημαντικός λόγος, έκαναν χρήση της υπηρεσίας του σύντομου μηνύματος. Όσον αφορά τα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με τον έλεγχο που γίνεται, ο υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος τόνισε στον «Π» ότι ελέγχεται από το σύστημα τυχόν κατάχρηση από το κοινό. Δηλαδή, ερωτηθείς από τον «Π» ο κ. Κόκκινος εξήγησε πως το σύστημα δεν δέχεται την αποστολή μηνύματος από διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου που περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό ταυτότητας. Το ίδιο, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ισχύει και εάν κάποιος στείλει από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου με διαφορετικό αριθμό ταυτότητας.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως τα πιο πάνω αποτελούν ψευδή δήλωση στοιχείων και οι πολίτες καλούνται να συμμορφώνονται. Αναφορικά με τις κατηγορίες που χρησιμοποιούνται περισσότερο, αυτές είναι οι επιλογές για έξοδο για αγορά αγαθών (επιλογή 2) και η μετακίνηση για σωματική άσκηση (αριθμός 6).

Στους δρόμους η ΕΦ

Εντατικοποιεί τους ελέγχους της η Αστυνομία σε όλες τις επαρχίες ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των διαταγμάτων της κυβέρνησης. Την Αστυνομία ενισχύουν η Εθνική Φρουρά, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Άμυνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Αστυνομίας Στέλιο Στυλιανού, η Εθνική Φρουρά συνδράμει με μέλη της στις περιπολίες, ενώ η Πολιτική Άμυνα διέθεσε περιπολικά σε κάθε επαρχία ώστε να ενισχύσει τους ελέγχους. Επιπρόσθετα, η Πυροσβεστική Δύναμη προβαίνει σε ελέγχους κυρίως σε πάρκα και γειτονιές όπου υπάρχουν νέοι και μαζεύονται για να ανάψουν λαμπρατζιές.

Όσον αφορά τα drones, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως υπάρχει ως σκέψη για να ενισχυθεί η δύναμη και θα γίνει εφόσον προηγηθεί διαβούλευση με την επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η διαδικασία αναφέρει ότι μόνο εάν η επίτροπος Ειρήνη Λοϊζίδου ανάψει το πράσινο φως μπορεί η Αστυνομία να σηκώσει drones και να προχωρήσει στους ελέγχους. Αν γίνει αυτό, το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού είναι να ζητηθεί άδεια από την Πολιτική Αεροπορία. Όσον αφορά τους ελέγχους, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι αυτοί θα εντατικοποιηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πιο σοβαρό πρόβλημα.

politis.com.cy

Exit mobile version