Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Νέο βίντεο τι προηγήθηκε της σύλληψης του 29χρονου στη Έγκωμη

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας και το βίντεο που φερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, στο οποίο φαίνεται η άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος του στην περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία, το dialogos.com.cy δημοσιεύει ένα νέο βίντεο σχετικά με την υπόθεση.

Οπως αναφέρεται στην καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα, 29χρονος, έκτακτος εργάτης στην υπηρεσία αποκομιδής σκυβάλων του Δήμου Έγκωμης και πατέρας τρίχρονου παιδιού, έπεσε θύμα βίας γύρω στις 5 το απόγευμα της 31ης Μαρτίου στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη από αστυνομικούς.

Στο πιο κάτω βίντεο καταγράφονται στιγμές πριν την σύλληψη του 29χρονου αλλά και η στιγμή που επιχειρείται η σύλληψη του.

Χωρίς να διερευνηθεί το τι προηγήθηκε δεν μπορεί να διαμορφωθεί άποψη για τον αν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία σε συγκεκριμένο περιστατικό ελέγχου δηλώνει ο υπουργός δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον Άστρα ο Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας έχει μιλήσει με τον αρχηγό της αστυνομίας ενώ έγινε και καταγγελία στην ανεξάρτητη αρχής διερεύνησης παραπόνων κατά της αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι αν κάποιος πιστεύει πως έλαβε άδικα πρόστιμο έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στο γενικό εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ψήφιση από την βουλή ,τόσο της αύξησης του προστίμου σε περίπτωση παραβίασης του διατάγματος μετακίνησης όσο και σε ότι αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα αν η κατάσταση ξεφύγει από τα όρια.

Διαβάστε επίσης