Site icon Hallocy

Κορωνοϊός: Σπάνιο και έκτακτο διάγγελμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Οι Αμερικανοί, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού η οποία έχει προκαλέσει περισσότερους από 63.000 νεκρούς σε όλο τον κόσμο, προετοιμάζονται για το χειρότερο, ενώ σήμερα αναμένεται να απευθυνθεί στους Βρετανούς η βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια σπάνια παρέμβασή της.

Στις ΗΠΑ, όπου η επιδημία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους πολίτες ότι η χώρα πλέον εισέρχεται σε μια «φρικτή» περίοδο.

Τουλάχιστον 63.437 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότεροι από 46.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με χθεσινό απολογισμό του AFP.

Ένα αγοράκι 5 ετών είναι μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Βρετανία, κάτι που υπενθυμίζει ότι η covid-19 δεν σκοτώνει μόνο ηλικιωμένους ή εξασθενημένους ανθρώπους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα χαιρετίσει σήμερα το βράδυ την αντίδραση των Βρετανών στην υγειονομική κρίση κατά το διάγγελμά της. «Ελπίζω τα χρόνια που θα έρθουν όλος ο κόσμος να μπορέσει να είναι περήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση», αναμένεται να πει.

Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας εδώ και 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version