Site icon Hallocy

Οι ηλίθιοι του κορωνοϊού

Αυτές τις μέρες είναι δύσκολο να τα έχεις τετρακόσια. Με όλο αυτόν τον κατακλυσμό από κουβέντες, πληροφορίες, αναλύσεις. Με τα παιδιά στο σπίτι να βαρούν σε τέσσερις τοίχους. Με τις απαγορεύσεις να δεις ανθρώπους. Ο πλανήτης ζει τη σχιζοφρένεια. Και φαίνεται να είναι αληθινή. Για όλους;

Όχι ακριβώς.

Πολλοί συμπολίτες μας αφέθηκαν σε παράξενους συνειρμούς οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι ακριβώς αποτέλεσμα του εγκλεισμού τους, αλλά προϋπήρχαν. Ας πούμε κάποιος υποστηρίζει πως η πανδημία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης χριστιανικής παιδείας. Ξεκινά με αυτή τη γενική τοποθέτηση και μετά λέει πως από τον ιό κινδυνεύουν μόνο τα χριστιανικά κράτη και όχι το… Αφγανιστάν ή το Τατζικιστάν. Και κάτω από το σχόλιό του μερικές εκατοντάδες αληθινοί άνθρωποι το σχολιάζουν συμφωνώντας.

Ένας άλλος μιλά για την αρχή του τέλους όπως την προφήτεψαν διάφοροι άγιοι. Γράφει πως ο κόσμος θα τελειώσει βάρβαρα και από το σανδάλι του αγίου Παϊσίου θα ξαναγεννηθεί μια πεταλούδα και στο πέρασμά της θα ανθίσει ο κόσμος των παρθένων. Στον κόσμο αυτό θα φτερουγίζουν γαλήνιες αιθέριες υπάρξεις και θα πολλαπλασιάζονται υπό τους ήχους των ουράνιων χερουβείμ. Και αυτή η άποψη είχε τεράστια πέραση αν κρίνουμε πάντα από τα σχόλια των υπολοίπων αληθινών ανθρώπων.

Ένας τρίτος έχει τη θέση πως όσα περνά ο πλανήτης έπρεπε να τα περάσει διότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να κηρύξουν τον πόλεμο της νυχτερίδας, χτυπώντας με πυραύλους την Κίνα. Θεωρεί πως οι διεστραμμένες διατροφικές συνήθειες οδήγησαν τον άνθρωπο στην κατάσταση αυτή και υποστηρίζει την ωμοφαγία ως τη μόνη εναλλακτική λύση. Το κράτος, λέει, θα πρέπει με μικροτσίπ να ελέγχει τι τρώνε οι άνθρωποι και αν ξεπεράσουν τα όρια να φυλακίζονται σε ειδικές διατροφικές φυλακές όπου θα τους ταΐζουν μαρούλια για έναν μήνα και ελιές.

Μια κοπελιά τραγουδούσε οργισμένη τον Επιτάφιο και εξηγούσε πως οι μαύρες αυτές μέρες είναι αποτέλεσμα των εκτρώσεων και συνέχιζε λέγοντας πως οι πρώτοι που θα αρρωστήσουν είναι οι γυναικολόγοι.

Κάτω από την ανάρτησή της ακολούθησαν καμιά εικοσαριά άλλες που μιλούσαν για την αμαρτία του αυνανισμού.

Ένας άλλος θεωρεί πως ο ιός κατασκευάστηκε στην Κίνα για να χτυπηθεί ο δυτικός κόσμος, να πέσουν οι τιμές των ακινήτων και μετά να τα αγοράσουν όλα οι Κινέζοι μισοτιμής. Λέει πως οι Κινέζοι έχουν ήδη βρει το αντίδοτο και μας περιπαίζουν όλους.

Τέτοιοι και πολλοί άλλοι συμπολίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα στους υπόλοιπους. Και πάντα έχουν ακόλουθους. Διότι η βλακεία δεν περπατά μόνη της. Προτείνονται ανεπιφύλακτα για μεγάλη διασκέδαση. Σε μικρές όμως δόσεις κάθε μέρα διότι η ηλιθιότητα, όσο ψυχαγωγική και να είναι, είναι άλλο τόσο κολλητική. Και φάρμακο γι’ αυτήν δυστυχώς δεν θα βρεθεί.

politis.com.cy

Exit mobile version