Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Κορωνοϊός στην Ισπανία: 743 νεκροί σε 24 ώρες -Αύξηση έπειτα από πτώση 5 ημερών

Στους 13.798 οι νεκροί στην Ισπανία, ξεπέρασαν τα 140.500 τα κρούσματα

Ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ισπανία παρουσίασε για πρώτη φορά αύξηση, έπειτα από πέντε ημέρες που εμφάνιζε πτώση.

Τις τελευταίες 24 ώρες 743 άνθρωποι στην Ισπανία εξέπνευσαν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα σε 13.798. Τη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί 637 θάνατοι εντός του προηγούμενου 24ωρου.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, αυτά αυξήθηκαν σε 140.510, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας, από 135.032 που ήταν τη Δευτέρα. Χθες η Ισπανία είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζεται η διεύρυνση των διαγνωστικών τεστ, προκειμένου να περιληφθούν και άνθρωποι χωρίς συμπτώματα, ως ένα πρώτο βήμα προς τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Ετοιμαζόμαστε για μια αποκλιμάκωση, για την οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι μολυσμένος ώστε να μπορούμε να άρουμε σταδιακά τα μέτρα περιορισμού των Ισπανών πολιτών», δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ, με βάση τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα έως εκείνη τη στιγμή.

 

Διαβάστε επίσης