Site icon Hallocy

Καραγιάννης:Υπάρχουν και άλλα κρούσματα-Πως θα γίνει σταδιακή χαλάρωση μέτρων

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Πέτρος Καραγιάννης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης για παράτασης των μέτρων που αποφασίστηκαν για την εξάπλωση του κορωνοιού στην Κύπρο και τα όσα συζητήθηκαν στη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο κος Καραγιάννης είπε πως «θα ήταν εγκληματικό αυτή τη στιγμή τα μέτρα να χαλαρώσουν από τη στιγμή που τα κρούσματα ανήλθαν σχεδόν στα 500».

«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εκεί έξω και άλλα περιστατικά που δεν ήρθαν ακόμα στην αντίληψη μας και ίσως αυτά τα περιστατικά να ανεβαίνουν σε υψηλό αριθμό. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ρίξουμε την ασπίδα κάτω και να πούμε ότι νικήσαμε. Επομένως, και τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν και ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός ακόμα, μέχρι να δούμε μηδενικά αποτελέσματα», εξήγησε.

Όσον αφορά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, ο κος Καραγιάννης είπε πως τα μέτρα θα συνεχίσουν υπό την τωρινή τους μορφή μέχρι το τέλος Μαΐου, μετά θα εξαρτηθεί από την πτώση της καμπύλης που έχουμε.

Πρόσθεσε πως «από ένα σημείο και μετά θα είναι δυνατό, πιθανόν να χαλαρώσουν κάποια μέτρα, αλλά από την μια μέρα στην άλλη να μην συνεχίσουν τα μέτρα, αυτό δεν τον βλέπω να συμβαίνει. Ίσως σε πρώτο στάδιο να επανέλθουμε στα μέτρα που πάρθηκαν αρχικά. Δηλαδή, να ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις, να επιτρέπονται περισσότερες έξοδοι από το σπίτι, εφαρμόζοντας όμως τα μέτρα συναθροίσεων και να κρατούμε μεταξύ μας αποστάσεις. Δεν πρόκειται να δούμε καφετέριες και γήπεδα να ανοίγουν».

Όσον αφορά την χρήση της μάσκας ανέφερε πως «έχω πει ότι αν θέλει κάποιος να φορεί την μάσκα για να νιώθει ασφάλεια δεν απαγορεύεται. Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι οι μάσκες αυτές είναι μιας χρήσης, άρα πρέπει να υπάρχει αρκετή ποσότητα για να συστήσουμε σε όλο τον κόσμο να τις φοράει».

sigmalive.com

Exit mobile version