Site icon Hallocy

Γώγος για κορωνοϊό: Μπορεί να μείνει ως το 2022, ως δεύτερη γρίπη, αν δεν υπάρξει εμβόλιο

«Στόχος μας είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Ενεργός ως το 2022, εάν δεν υπάρξει εμβόλιο, μπορεί να παραμείνει ο κορωνοϊός σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο.

Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι όλα εξαρτώνται από την πορεία του ιού. «Θα εξαρτηθεί από την αντοχή του, το πώς θα αλλάζει… Μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022» εξήγησε ενώ επισήμανε πως «Πιθανόν να είναι ως μια δεύτερη, μικρότερης έκτασης, επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να περπατάνε μαζί με τη γρίπη».

«Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο… Θέλουμε να βγούμε να λειτουργήσουμε στην κοινωνία, αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι» πρόσθεσε ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει πιθανή πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Στόχος μας είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού» επισήμανε ο καθηγητής εξηγώντας πως είναι δύσκολο να έχουμε «συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζουμε. Από αυτά που σκεφτόμαστε και υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% η συλλογική ανοσία. Αυτό που επιθυμούμε είναι 20% έως 30% του πληθυσμού να έχει ανοσία» διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για την άρση των περιορισμών ο κ. Γώγος είπε πως «από τα πρώτα θα είναι η άρση περιορισμών των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας» ενώ θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, «τα πιο μικρά και μετά τα πιο μεγάλα» όπως διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά δε, στην συμπεριφορά των πολιτών το καλοκαίρι, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι το μέτρο της απόστασης θα παραμείνει.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

 

Exit mobile version