Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 8 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Στην απομόνωση όλο το προσωπικό
Instrumental

Στην απομόνωση όλο το προσωπικό

Hallocy.comBy Hallocy.com15/04/20200 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Τεράστια ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται σε επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων, με το Υπουργείο Υγείας να έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση των οδηγιών του αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να θέτουν σε αυτοπεριορισμό όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό τους, στην περίπτωση εντοπισμού κρούσματος. Το νέο μέτρο οδηγεί ορισμένες επιχειρήσεις σε λουκέτο 14 ημερών.

Με τον κόσμο να αντιδρά -κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- και να ζητά επιτακτικά τη γνωστοποίηση των ονομάτων των εταιρειών στις οποίες έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορωνοϊού, χθες τόσο οι φούρνοι Ζορπάς όσο και το Αλφαμέγα εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρονται στα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, αλλά και στα μέτρα που έχουν λάβει, στη βάση του διατάγματος του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν αφορά μόνο αυτές τις δύο επιχειρήσεις. Κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον γ.γ. του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριο Αντωνίου εντοπίστηκαν και σε άλλες υπεραγορές και φούρνους καθώς και σε φρουταρίες και κρεοπωλεία, παγκύπρια. Προς το παρόν τηρούν σιγή ιχθύος…

Το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας έθεσε έναν ακόμη παράγοντα στην εξίσωση των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων στην περίπτωση που εντοπίζουν κρούσμα κορωνοϊού, τόσο για την προστασία των εργαζομένων όσο και του καταναλωτικού κοινού. Πιο συγκεκριμένα η επιχείρηση υποχρεούται σε:

Άμεση απομάκρυνση όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ως επίσης και όλων των στενών επαφών αυτών, οι οποίες έχουν ιχνηλατιστεί από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων. Το προσωπικό που θεωρείται επαφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα τεθεί σε αυτοπεριορισμό/καραντίνα 14 ημερών και θα τους διενεργηθεί εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μέσω της μονάδας.
Αυτοπεριορισμό όλων των υπόλοιπων υπαλλήλων για 14 ημέρες και υποβολή τους σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων, είτε ασθενών είτε ασυμπτωματικών φορέων λόγω της πιθανής διασποράς του ιού εντός της συγκεκριμένης επιχείρησης τροφίμων παραγωγής. Ο κατάλογος με τα ονόματα των εν λόγω υπαλλήλων θα πρέπει να υποβάλλεται στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.
Άμεση αναστολή εργασιών της επιχείρησης στο οποίο έχει εντοπιστεί το θετικό κρούσμα μέχρι ότου αντικατασταθεί όλο το προσωπικό της επιχείρησης με άτομα που αποδεδειγμένα είναι ελεύθερα από τη νόσο Covid-19 και γίνει απολύμανση όλων των χώρων της επιχείρησης τροφίμων, από εγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες. Το υπουργείο υποχρεώνει τις επιχειρήσεις όπως αποστέλλουν γραπτώς το πιστοποιητικό απολύμανσης και τον αριθμό άδειας του απολυμαντικού που χρησιμοποιήθηκε στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.
Η επαναλειτουργία της επιχείρησης τροφίμων θα αποφασίζεται μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω ενεργειών και υπό την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθεί το Υπουργείο Υγείας.
Κληθείς ο γ.γ. του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου να σχολιάσει εάν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωστοποιούν την ύπαρξη θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού εκτίμησε πως κάτι τέτοιο αφορά την υπεύθυνη στάση των εταιρειών. Όπως είπε ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τα μέλη του να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα. Είπε τέλος πως θα ήταν αφελής κάποιος να πιστέψει πως σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες καθημερινά δεν θα είχαν εντοπιστεί ή δεν θα εντοπιστούν κρούσματα κορωνοϊού. Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι η εφαρμογή όλων των οδηγιών, τόνισε.

Αλφαμέγα και φούρνοι Ζορπάς: «Τηρήθηκαν τα μέτρα»

Ανακοίνωση σχετικά με επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν σε υπεραγορά του Αλφαμέγα εξέδωσε η εταιρεία. Όπως αναφέρεται, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο υποκατάστημα της Έγκωμης και από εκείνη την ώρα λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

Η εταιρεία επισημαίνει επιπρόσθετα πως ιεραρχώντας ως κορυφαία προτεραιότητα την προστασία του προσωπικού της και της δημόσιας υγείας, έκρινε επιβεβλημένη την υποβολή των εργαζομένων σε προληπτικές εξετάσεις και ο εντοπισμός των κρουσμάτων προέκυψε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Με βάση τη διαδικασία ιχνηλάτησης, τέθηκαν προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό όλα τα μέλη του προσωπικού του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, τα οποία θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. «Για τις ανάγκες λειτουργίας του υποκαταστήματος μετακλήθηκε νέο προσωπικό», αναφέρει η εταιρεία.

Οι φούρνοι Ζορπάς σε δική τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι διενήργησαν προληπτικά διαγνωστικές εξετάσεις, «μέσα από τις οποίες εντοπίστηκε συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων σε συναδέλφους σε εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στην Αραδίππου». «Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καθώς και όσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού και τυγχάνουν ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας. Επιπρόσθετα, μεριμνήσαμε όπως όλοι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ομάδα υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις και μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικοί στον ιό, θα λάβουν οδηγίες να επιστρέψουν στην εργασία τους», αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνει επιπρόσθετα ότι οι εγκαταστάσεις έχουν απολυμανθεί από εξειδικευμένο συνεργείο, έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν κανονικά και με τους πιο αυστηρούς ελέγχους.

politis.com.cy

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΠοιες χώρες διαχειρίζονται καλύτερα την κρίση κορωνοϊού;
Next Article Έχασε την δουλειά του λόγω κορωνοϊού και τώρα κέρδισε 2.7 εκατ. ευρώ σε λοταρία

Related Posts

63 Views

«Συνέλαβαν» Ελληνοκύπριο οι κατοχικές «αρχές» για «ρατσιστική επίθεση»

18/01/2024 Instrumental 63 Views
609 Views

Σπαράζει καρδιές ο γιος του Αλεξούι για τον θάνατο του πατέρα του – Δείτε την ανάρτηση του

03/11/2023 Instrumental 609 Views
103 Views

Ξεσπά η μητέρα του Θανάση-«Συνεχιζόμενο έγκλημα συγκάλυψης, συνεργάζονται με τον υπόκοσμο»

11/10/2023 Instrumental 103 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Read More




Most Popular

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

Celine Dion – Eternal Flame of Us | New 2025

03/07/2025

🌈 “Shine As You Are” – An Anthem for Pride and Power! 🌈

03/07/2025

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.