Site icon Hallocy

Ιδού το πλάνο χαλαρώσεων των μέτρων που προκρίνεται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο

Το πλάνο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Κυβέρνησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώνεται σήμερα το πρωί για τις εισηγήσεις των μελών της Μονάδας Επιδημολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι δεν πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις καθώς όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική εικόνα αλλά και επαναξιολόγηση των δεδομένων ανά 15 ημέρες. Η κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει «κλειδώσει» για τις 29 Απριλίου και μια μέρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερωθεί εκ νέου για την «ακτινογραφία» του κορωνοϊού στη χώρα μας από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNewsLive, το πλάνο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων θα κινηθεί ως εξής…

Από τις αρχές Μαϊου ενδέχεται να επιτραπεί η αύξηση στις μετακινήσεις ανά ημέρα
Αρχές Μαϊου ενδέχεται να ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις (οικοδομικές, εργοτάξια και κομμωτήρια), ωστόσο θα υπάρχει και πάλι έλεγχος αναφορικά με τον αριθμό ατόμων που θα βρίσκονται σε κάθε υποστατικό.
Μέσα Ιουνίου θα επιτραπεί ο εκκλησιασμός των πιστών και η επανέναρξη των αθλητικών οργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δηλαδή φιλάθλων
Μετά τον Ιούνιο θα επιτραπεί η μετάβαση των πολιτών σε παραλίες
Τα γκρίζα σημεία….

Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφορικά με την επαναλειτουργία των εστιατορίων, των καφετεριών, των σχολείων, των ξενοδοχείων και των σχολείων.

Καθοριστική θα είναι ωστόσο θα είναι η επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών και το τι θα καταγραφεί σε επίπεδο κρουσμάτων. Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια ολοκληρωμένη εικόνα πριν από την λήψη αποφάσεων για άρση των μέτρων και επισήμανε ότι οι ειδικοί κάνουν λόγο για καλή επιδημιολογική εικόνα που επιτρέπει την εκπόνηση στρατηγικής για επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς υγειονομικά ρίσκα.

Exit mobile version