Site icon Hallocy

Στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των περιορισμών

Το συνολικό σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων θα ανακοινώσει σήμερα στις 18:00 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πλάνο, το οποίο θα εξειδικευτεί αμέσως μετά από έξι Υφυπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, θα περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων από τις 4 Μαϊού και άνοιγμα τομέων της αγοράς ανά δεκαπενθήμερο, όταν και θα αξιολογείται εκ νέου η κατάσταση προκειμένου να ληφθούν τα επόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις 4 Μαΐου θα γίνεται ελεύθερη μετακίνηση εντός του νομού μόνιμης κατοικίας και με εξαιρέσεις η μετάβαση σε νησιά και επαρχία, ενώ θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, χθες, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πρώτο στάδιο οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο για ατομική λατρεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπεύθυνου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρα θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου μια τέτοια χρήση αντενδείκνυται για ιατρικούς λόγους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Exit mobile version