Site icon Hallocy

Δικαίωμα για παραλία έχουν και οι Λευκωσιάτες-Έρχονται νέες επιλογές για SMS

Δικαίωμα να μεταβούν στην παραλία έχουν και οι Λευκωσιάτες, με την Κυβέρνηση να διαμυνίει πως οι χαλαρώσεις αφορούν όλους και όχι όσους διαμένουν στις παράλιες περιοχές.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Προέδρου, στη πρώτη φάση οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν για κολύμπι ανά δύο άτομα, ενώ στις 21 Μαΐου οι παραλίες ανοίγουν κανονικά για το κοινό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Άλφα, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ανέφερε «σαφώς δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα των πολιτών. Αφορά το σύνολο. Το κολύμπι είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και των Λευκωσιατών και των κατοίκων των παράλιων περιοχών».

Όπως ανέφερε ο κ. Νουρής, πιθανόν να υπάρχουν νέες επιλογές για SMS στο 8998, πράγμα το οποίο μελετά το Υφυπουργείο Καινοτομίας και θα υπάρχουν ανακοινώσεις και διευκρινήσεις.

Στο ερώτημα ποιος θα έχει την ευθύνη για τους ελέγχους στις παραλίες, ο κ. Νουρής ανέφερε πως εκτός από την Αστυνομία, θα συνδράμουν θηροφυλακες, τροχονόμοι των 30 Δήμων, ναυαγοσώστες και Πολιτική Άμυνα.

Σημειώνεται πως στην πρώτη φάση οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα αποστολής τριών μηνυμάτων, ενώ από τη δεύτερη φάση, 21 Μαΐου, θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση χωρίς την αποστολή μηνυμάτων.

reporter.com.cy

Exit mobile version